Energie Management Specialisten
Image default
Woning en Tuin

9 wat je moet weten over raamdecoratie.

Een praktisch overzicht van feiten en advies over raambekleding, gordijnen, rolgordijnen en jaloezieën . De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij vertellen je alles wat je moet weten over raambekleding, zodat de keuze voor raamdecoratie onverwacht veel makkelijker wordt.

1. voordelen van raamdecoratie

Er zijn veel vooroordelen over raambekleding. Veel mensen krijgen bijvoorbeeld kriebels van rolgordijnen en associëren jaloezieën met sombere kantoorgebouwen. Maar niets is minder waar!

Er zijn verschillende soorten raambekleding. Gemaakt van zachte stoffen, verkrijgbaar in honderden kleuren, verduisterend of blind, kamerbreed of op maat voor een schuin zolderraam. Er zijn raambekleding voor elk type raam.

2. Passend bij je stijl en interieur

Zoek naar raambekleding die past bij het karakter en de structuur van uw huis. Een jaren 30 huis? Mooie vouwgordijnen geven sfeer en warmte en zijn daarom een ​​musthave. Nieuwbouw en modern interieur? Overweeg jaloezieën waarbij je de hoeveelheid licht kunt kiezen om op elk moment van de dag de perfecte combinatie van privacy en licht te krijgen.

3. matchenede kleur met je interieur!

Veel mensen neigen naar de veilige witte kleur bij het kiezen van raambekleding. Maar durf ook voor kleur te gaan. Het maakt je interieur spannend Er zijn veel raamdecoraties zoals gordijnen, jaloezieën, kant-en-klare gordijnen en plisségordijnen in verschillende kleuren. Weet je niet welke kleur bij je interieur passen? Raden we je aan om gratis kleurstallen te bestellen, dan weet je zeker dat hij past

4. Persoonlijk

Maak raambekleding persoonlijk en uniek. Speciale randen of brede zijranden van verschillende stoffen zorgen ervoor dat je gordijnen gepersonaliseerd en net even anders zijn. Er zijn tegenwoordig veel mooie afwerkingen beschikbaar.

 5. Op de vloer

Met gordijnen die op de vloer hangen, benadruk je de hoogte van de kamer. Het geeft ook een iets vollere look.

6. Badkamer raambekleding

Raambekleding kan ook in de badkamer! Er zijn diverse producten verkrijgbaar met een speciale coating tegen vuil, vocht en bacteriën. Ook handig in de keuken, waar raamdecoratie sneller vies en vettig wordt. Badkamer raambekleding kopen? Bekijk het assortiment van paxraamdecoratie.

7. voldoende daglicht met behoud van privacy!

Mooie, hoge, grote ramen. Maar wat te doen om privacy te vermijden zonder licht te verliezen? Top Down/Bottom Up plisségordijnen zijn de perfecte oplossing.

8. dakraamgordijnen

Een dakraam is een mooie toevoeging aan een zolderruimte. Het biedt meer licht, ventilatiemogelijkheden en een gevoel van ruimte. Maar het dakraam heeft ook raamdecoratie nodig. Anders is de zon constant irritant fel, of is het ’s avonds te fel om te slapen. Nauwkeurig en praktisch werken is vooral belangrijk voor dakramen.