Energie Management Specialisten
Image default
Woning en Tuin

Kom meer te weten over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken. In dit artikel zullen we bespreken waarom je zonnepanelen zou moeten overwegen, waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen, de werking van zonnepanelen en de mogelijkheid om een thuisaccu in combinatie met zonnepanelen te kopen.

Waarom moet je zonnepanelen overwegen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zonnepanelen zou moeten overwegen. Hieronder staan enkele voordelen van het gebruik van zonnepanelen:

  • Duurzaamheid: Zonnepanelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit en hebben geen negatieve impact op het milieu.
  • Besparing op energiekosten: Met zonnepanelen kun je besparen op je energierekening. Je wekt immers je eigen energie op, waardoor je minder afhankelijk bent van energieleveranciers.
  • Stijging van de waarde van je huis: Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een huis met zonnepanelen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Hieronder staan enkele belangrijke punten:

  • Kwaliteit: Het is belangrijk om te kiezen voor zonnepanelen van goede kwaliteit. Goedkopere panelen zijn vaak minder efficiënt en gaan minder lang mee.
  • Type zonnepaneel: Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, zoals monokristallijne, polykristallijne en dunne film panelen. Het is belangrijk om te kijken welk type het beste past bij jouw situatie.
  • Installatie: Het is belangrijk om de zonnepanelen te laten installeren door een professional. Zo weet je zeker dat de panelen op de juiste manier worden geïnstalleerd en optimaal functioneren.

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen werken door middel van fotovoltaïsche cellen. Deze cellen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Wanneer zonlicht op de cellen valt, worden elektronen losgemaakt van atomen in de cel. Deze elektronen worden vervolgens opgevangen door elektrische geleiders in de cel, waardoor er een stroom ontstaat. Deze stroom wordt vervolgens omgezet in bruikbare elektriciteit.

Een thuisaccu in combinatie met zonnepanelen kopen

Een thuisaccu van 100 kWh kan worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen om de opgewekte energie op te slaan. Hierdoor kun je de opgewekte energie gebruiken op momenten dat er geen zonlicht is, zoals ’s avonds of op bewolkte dagen. Een thuisaccu kan ook worden gebruikt als back-up in geval van stroomuitval.Er zijn verschillende soorten thuisaccu’s beschikbaar, zoals lithium-ion accu’s en loodzuur accu’s. Het is belangrijk om te kijken welk type het beste past bij jouw situatie en behoeften.In conclusie, zonnepanelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken. Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om te letten op de kwaliteit, het type zonnepaneel en de installatie. Een thuisaccu kan worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen om de opgewekte energie op te slaan en te gebruiken op momenten dat er geen zonlicht is.

Bron: Zonnepanelenhulp.nl