Energie Management Specialisten
Image default
Woning en Tuin

Zelf meubels maken

Mocht je geen kapitaal willen uitgeven aan design meubels of vind je het gewoon leuker om unieke meubels in huis te hebben staan? Dan is het zelf maken van meubels zeker iets voor jou! Er zijn verschillende alternatieven.

  • Pallet meubels

Een goede oplossing voor al die overige pallets vanuit je verbouwing is het maken van pallet meubels. Belangrijk hierbij is dat je gebruik maakt van goede kwaliteit pallets. De meeste pallets die gratis af te halen zijn die zijn meestal ook gescheur of gebroken. De meeste retailers in Nederland verkopen geen losse pallets. Hiervoor kun je het beste kijken bij Palletdeal, zij leveren kwalitatieve losse pallets in verschillende afmetingen. Deze meubels kun je later aankleden met mooie palletkussens of een deken. Deze palletkussens kun je helemaal naar wens en op maat laten maken.

  • Vintage meubels opknappen

Een echte eyecatcher in zowel een modern als klassiek interieur is het opknappen van vintage meubels. Het kan vaak veel geld schelen en is ook nog eens super leuk om verschillende tweedehands winkels af te gaan op zoek naar die ene parel.

Na je koop is het belangrijk te controleren of je meubel geen defecten heeft zoals een los deurtje of missend handvat. Daarna kun je aan de slag met het leukste gedeelte; het aanpassen. Geef je meubel een felle kleur zodat hij goed opvalt of verf hem juist maar voor de helft in de kleur van de muur zodat hij volledig blend. Het is aan jou!

  • Volledig zelf ontwerpen

Op deze manier krijg je echt een uniek ontwerp. Het nadeel is wel dat je hiervoor niet twee linker handen moet hebben en moet beschikken over het juiste gereedschap. Mocht je dit niet in huis hebben is dat gereedschap natuurlijk ook te huren bij verschillende verhuurbedrijven. Teken je ontwerp eerst op papier zodat je goed weet wat je gaat maken. Het helpt soms om ook de verschillende onderdelen apart uit te tekenen.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-kussens/