Energie Management Specialisten
Image default
Particuliere dienstverlening

Hoe weet je of je in aanmerking komt voor zonne-energie?

Dus je hebt het laatste nieuws van Ribbers over zonne-energie gehoord. Het is schoon, het is overvloedig, en het kan je geld besparen. Maar moet je je spaarrekening leegmaken om te kunnen beginnen? En je wilt waarschijnlijk weten, “Is mijn huis goed voor de zon?” De snelle antwoorden zijn:

  • Nee, je kunt je zuurverdiende spaargeld vasthouden! Degenen met een goed krediet kunnen vaak de aankoop van zonnepanelen financieren zonder een aanbetaling en er zijn verschillende andere manieren om te gaan voor zonne-energie zonder het plunderen van je bankrekening. Immers, een groot voordeel voor zonne-energie is de potentiële besparing.
  • Het is waarschijnlijk dat uw huis in aanmerking komt! De zon schijnt over de hele wereld en de kans is groot dat u een behoorlijke hoeveelheid stralen op uw dak krijgt. Echter, de weersomstandigheden en andere structurele factoren kunnen uiteindelijk bepalen of uw huis geschikt is voor zonne-energie, dus u wilt een deskundig advies.

Dus laten we eens kijken naar de details.

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Laten we het hebben over de centen – voor wat voor soort zonnepaneelplan komt u in aanmerking? Het goede nieuws is, dat je opties hebt:

  • Zonnepanelen kopen. Dit betekent dat u uw zonnepanelen direct koopt en dat u direct bespaart op uw maandelijkse energierekening. U komt ook in aanmerking voor een belastingvoordeel en misschien zelfs lokale stimuleringsmaatregelen die allemaal van u zijn.
  • Zonne-energie lening. Met deze optie betaalt u voor uw zonnepanelen na verloop van tijd. Veel zonne-energie leningen zijn berekend op de lange termijn besparingen. Als uw kredietwaardigheid goed is zult u waarschijnlijk in aanmerking komen voor een lening op zonne-energie. Met deze optie krijgt u ook de belastingvoordelen en eventuele andere subsidies. Uw portemonnee zal u ten gunste zijn.
  • Zonne-energie via energieleverancier. In dit geval, uw zonne-aanbieder is eigenaar van de panelen op uw dak. Er zijn geen installatiekosten of andere vooraf gemaakte kosten, u betaalt gewoon uw zonnepaneelleverancier een laag tarief voor de elektriciteit die uw zonnepanelen produceren (in plaats van het kopen van die elektriciteit van uw nutsbedrijf tegen een hoger tarief). U ziet waarschijnlijk een onmiddellijke energiebesparing omdat u minder stroom van uw energieleverancier gebruikt en meer van uw zonnepanelen! Als uw inkomen voldoet, kan dit een optie voor u zijn.
  • Zonne-energie lease. Net als bij de vorige optie is de energiemaatschappij eigenaar van de panelen op uw dak en krijgt u een zonne-energiesysteem zonder kosten vooraf. Nogmaals, je zult een lage maandelijkse betaling aan uw zonne-aanbieder – dit is een vast bedrag op basis van de verwachte jaarlijkse productie van uw zonnepanelen – en verschuiven veel van uw energiegebruik van uw nutsbedrijf naar uw zonnepanelen.

In veel gevallen krijgt u een keuze uit de hierboven beschreven opties. De tarieven voor de financiering zijn afhankelijk van uw kredietverstrekker.

https://ribbers-solarworks.nl