Energie Management Specialisten
Image default
Woningen

Tips om je woning te verduurzamen

Het hoeft niet moeilijk te zijn om je huis een stuk energiezuiniger te maken. Het maken van eenvoudige aanpassingen kunnen veel besparingen opleveren. Zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Door verduurzaming van je woning door te voeren, kun je een energielabel op je woning laten plaatsen door bijvoorbeeld energielabelmertens.nl. Op dit energielabel staat de energetische staat van je woning. Om die reden vertellen wij je in deze blog verschillende tip die het meeste effect hebben op de verduurzaming van je woning.

Het isoleren van je woning

Er zijn verschillende manieren van je woning isoleren. Zo kun je de spouwmuur isoleren of het dak. Een gemiddelde woning verliest namelijk 20% van zijn warmte via de muur en omdat warmte naar boven stijgt gaat ook een groot gedeelte verloren via het dak. Het isoleren van je woning zorgt ervoor dat je huis warmte vasthoudt. Hierdoor hoef je niet extra warmte op te wekken. Naast de voordelen van een warm huis, is het ook nog een goed voor het milieu omdat je minder gas verbruikt. Ook wel fijn om minder gas te gebruiken met de huidige gasprijzen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen is misschien wel een van de eerste dingen waar mensen aan denken bij het verduurzamen van hun woning. Zonnepanelen zijn ook een goede investering om je eigen stroom op te wekken. Belangrijk bij het plaatsen van zonnepanelen is om na te gaan hoeveel panelen benodigd zijn om jouw stroomgebruik te neutraliseren. In de huidige tijd krijgt je namelijk zeer weinig ervoor terug als je extra stroom opwekt. Dit is natuurlijk niet erg, maar je moet je niet in allerlei bochten te gaan wringen om dit extra’s te realiseren.

HR++ glas

In veel huizen is dubbelglas al standaard en dat is ook niet zo gek. Het houdt de warmte niet alleen beter binnen, het houdt ook de kou buiten en zorgt voor minder geluid in het huis. Maar het is mogelijk om nog een stukje duurzamer te gaan met het glaswerk. HR++ glas driedubbel glas waardoor de isolatiewaarde nog een stuk hoger is dan bij dubbelglas.

https://energielabelmertens.nl/