Energie Management Specialisten
Image default
Woningen

Dit moet je weten over het isoleren van je binnenmuur

Er zijn verschillende manieren om je muren te isoleren. Spouwmuurisolatie, buitenmuur isolatie én binnenmuur isolatie. Wanneer de andere opties niet mogelijk zijn is binnenmuur isolatie een prima keuze. Deze vorm van isolatie is minder gebruikelijk, daarom geef ik je in deze blog meer uitleg.

Hoe werkt binnenmuur isolatie?

Bij binnenmuur isolatie wordt er doormiddel van een voorzetwand een ruimte gecreëerd die wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Deze vorm van muurisolatie wordt aan de binnenkant van je huis geplaatst, dit gaat het ten koste van je leefruimte. Het is een arbeidsintensieve manier van isolatie en daardoor ook duurder. Maar er zitten ook veel voordelen aan deze manier van isolatie.

De voordelen van binnenmuur isolatie

Met isolatie kun je namelijk enorm besparen op je energierekening. Tegenwoordig zijn de energieprijzen zo hard gestegen dat er een hoog rendement aan isoleren zit. Daarnaast krijgt je woning een beter energielabel en dát zorgt voor een hogere woningwaarde. Het is een investering die je in de toekomst alleen maar geld op levert. Daarnaast geniet je van meer comfort en wordt je woning duurzamer.

Hier moet je opletten

Wanneer je kiest voor binnenmuur isolatie moet je eraan denken dat radiatoren en vensterbanken verplaatst moeten worden. Ook schakelmateriaal moet opnieuw worden aangesloten. Daarnaast moet je huis goede ventilatie hebben. Bij binnenmuur isolatie komt veel kijken. Daarom is mijn advies om hier een gespecialiseerd Isolatie bedrijf voor in te schakelen zoals Alpine Isolatie. Zij hebben veel ervaring met isoleren en voorzien je van de juiste informatie.