Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Hoe ziet een dag als elektricien eruit?

Ze laten de lampen weer branden. Ze brengen je meterkast op orde. Ze zorgen dat je stofzuiger werkt wanneer je de stekker in het stopcontact steekt. Elektriciens kunnen het allemaal. Maar voor iemand als jij en ik is het leven als een elektricien maar moeilijk voor te stellen: elektra is een groot raadsel voor het ongetrainde oog. Hoe is het om een dag in de schoenen van een elektricien te staan? Om hierachter te komen neemt elektricien Mark je mee met een deel zijn werkdag. Hij beschrijft wat hij op zo’n dag doet om jou te leren over het leven van een elektricien.

Een ochtend als elektricien

Marks eerste klus van de dag is het aanleggen van elektra. Een gezin wil graag een grotere keuken en is daarom aan het verbouwen. Het is belangrijk dat er bij een verbouwing ook goed naar de elektra wordt gekeken. Voor je het weet heb je een nieuwe keuken zonder elektriciteit. Om zelf zo’n netwerk aan te leggen is een moeilijk klusje en kan zelfs erg gevaarlijk zijn als je geen deskundige bent. Een elektricien als Mark helpt je graag. Binnen de kortste keren is het elektriciteitsnetwerk uitgebreid en kan de familie vooruitkijken naar kokerellen in hun nieuwe keuken.

Een middag als elektricien

Dan wordt Mark opgeroepen door de spoeddienst. Gelukkig is hij net klaar bij de vorige klant, want er blijkt kortsluiting te zijn bij een supermarkt. Zo’n probleem moet zo snel mogelijk opgelost worden. Als de kortsluiting niet snel verholpen wordt, zullen de koeling en de vriescel ontdooien en moet al dat eten worden weggegooid. Dat is niet alleen ontzettend zonde, maar kost de supermarkt ook erg veel geld. Daarbij kan kortsluiting ook gevaarlijk zijn en zelfs brand veroorzaken. Gelukkig is Mark er op tijd bij en weet hij het probleem op te lossen. En zo, met het verhelpen van de kortsluiting zit de werkdag van elektricien Mark er weer op!