Energie Management Specialisten
Image default
Woningen

Warmte isolerende ondervloer

Onder laminaat of parket wordt vaak een ondervloer geplaatst. Deze laag werkt isolerend en zorgt ervoor dat je laminaat- of parketvloer langer meegaat. Hoe dat zit, leg ik je uit in deze blog. 

Warmte-isolatie

Het plaatsen van een ondervloer is een vorm van vloer isolatie. Een isolerende ondervloer houdt warmte langer vast. Hierdoor ervaar je meer comfort én ga je besparen op maandelijkse kosten. Je Cv-ketel hoeft namelijk minder hard te werken. De warmte blijft in je huis en gaat niet verloren.

Vocht- en dampdichtheid

Met een ondervloer voorkom je dat vocht van de onderkant in de laminaatvloer trekt. Dit is vooral voor de begane grond belangrijk. Het kan natuurlijk zijn dat er vocht in je kruipruimte zit. Je moet voorkomen dat er vocht in je woning trekt. Door vocht kunnen schimmel en muffe luchtjes ontstaan. Als je laminaatvloer vochtig wordt, gaat deze ook eerder kapot.

Geluidsdemping

Een ondervloer zorgt ook voor geluidsdemping. Fijn voor eventuele onderburen, maar ook voor jezelf. Naast warmte isoleert de ondervloer dus ook geluid. Wanneer je geen onderburen hebt, kun je alsnog baat hebben bij geluidsdemping. Een laminaat- of parketvloer kan anders erg hol klinken.

Egaliserend vermogen

Een ander voordeel aan een isolerende ondervloer is egalisatie. Met een ondervloer kun je oneffenheden in de basisvloer wegwerken. Door de vloer op een egale ondergrond te plaatsen, gaat deze langer mee.

Zoals je ziet is het erg gunstig om te kiezen voor een ondervloer. Geld besparen, meer comfort en een langere levensduur. Bij Alpine Isolatie voorzien ze je graag van het juiste isolatie advies.