Energie Management Specialisten
Image default
Sport

De vele voordelen van EMS training

Strakker in je vel komen te zitten, kilo’s kwijt raken en om dit te bereiken geen sportschool nodig hebben. Hoe? Met EMS training. En deze training met ondersteuning van elektrische stimulatie kan je gewoon thuis uitoefenen. Je hebt dus geen duur sportschool abonnement meer nodig, bent niet meer afhankelijk van lesuren en hoeft de deur niet meer uit om toch goed fit te worden.

EMS betekent elektrische spierstimulatie. Tijdens de training worden je spieren extra gestimuleerd door middel van elektrische signalen. Extra, omdat de spieren altijd al worden gestimuleerd door middel van elektrische signalen. Deze worden namelijk afgegeven door onze hersenen, om de spieren in beweging te krijgen. Bij EMS training komen de elektrische signalen van buitenaf via een apparaat. Door tijdens de EMS training oefeningen uit te voeren ontvangen je spieren dus dubbel zoveel elektrische signalen, van binnenuit van de hersenen en van buitenaf van het EMS trainingsapparaat. De spieren worden dus dubbel gestimuleerd en worden zo in kortere tijd sterker.

Bijkomend voordeel van EMS training is dat je zo goed als alle spiergroepen tegelijkertijd kunt trainen. In het speciale trainingspak dat je tijdens een training draagt zijn namelijk 12 elektrodeparen verwerkt. Elk elektrodepaar spreekt een spiergroep aan. Dus terwijl jij bijvoorbeeld de oefening lunges uitoefent om je beenspieren te trainen, worden ook je buikspieren en alle andere spieren getraind door de elektrische signalen in het trainingspak. Ook worden de dieper gelegen spieren, die met een gewone training in de sportschool lastig te trainen zijn, gestimuleerd door de elektrische signalen van het EMS apparaat.

En dit is niet het enige, EMS training heeft nog meer voordelen. Waar je in de sportschool al snel 3 tot 4 uur staat te zwoegen om een goed resultaat te behalen, bereik je met EMS hetzelfde resultaat met twee trainingen van 20 minuten per week. Je houdt dus tijd over om leuke dingen te doen, terwijl je wel kan genieten van een fit lijf.

Huren bij StimaWELL

Het EMS apparaat en toebehoren (het trainingspak en bandelektroden) kan je huren via StimaWELL. De aangeboden huurperiodes zijn drie, zes en twaalf maanden, waarvan 6 maanden de meest gekozen huuroptie is. Wil je liever kopen in plaats van huren? Dit kan ook via StimaWELL, je moet er wel rekening mee houden dat de aanschaf van alle benodigdheden ruim €8000,- is.

https://ikwilstimawell.nl/