Energie Management Specialisten
Image default
Sport

Hoe weet je of je een knoop in je spier hebt?

Heb je wel eens last van een knoop in je spier? Vaak voelt dit aan als een kabel of streng. Maar wat houdt dit nu precies in? Een spierknoop is namelijk een energiecrisis in de spier. Op die plek is de spier samengepakt en verdikt, waardoor de spier ingekort wordt. De inkorting op één plek in de spier, rekt de spier op een andere plek uit. Dit voelt aan als pijn en beïnvloedt het zenuwstelsel. De doorbloeding in dit gebied is beperkt.

Wat is een spierknoop?

Een spierknoop ontstaat vaak door overbelasting, maar ook stress kan ervoor zorgen dat je spieren gaan verkrampen. Masseren kan helpen om de spierknopen weer los te maken en de bloedsomloop te stimuleren. Zo kunnen de voedingsstoffen weer beter naar die plek toe gebracht worden en kan de spier zich herstellen. Als je last hebt van spierknopen, is het dus belangrijk om ze zo snel mogelijk aan te pakken. Heb je last van spierknopen en weet je niet hoe je ze kunt behandelen? Neem dan contact op met een fysiotherapeut of massagepraktijk in jouw buurt. Zij kunnen je adviseren over de beste behandeling voor jouw spierknopen. Woon je in Rotterdam? Dan is massage salon Rotterdam een goede keuze! Yules Masseert staat voor je klaar!

Welke massage is geschikt voor spierknopen?

Er zijn verschillende massagetechnieken die geschikt zijn voor spierknopen. Een diepe weefselmassage is bijvoorbeeld een goede techniek om spierknopen snel te behandelen. Deze massage wordt met de duimen, ellebogen of vingers uitgevoerd en is gericht op het dieper liggende spierweefsel. Tijdens de massage worden knopen in de spieren losgemaakt en afvalstoffen uit de spieren gehaald. Dit stimuleert de doorbloeding.

Wat kost een massage?

Een massage kost gemiddeld € 50,00 per uur. Dit is afhankelijk van de salon waar je naartoe gaat en de ervaring van de masseur. Wanneer je spierknopen hebt, is het verstandig om een ​​behandeling met meerdere massagesessies in te plannen. Dit hangt natuurlijk ook weer af van de ernst van je spierknoop.