Energie Management Specialisten
Image default
Sport

Geen sportfanaat maar wel fit worden? Dat kan met EMS training

Sommige mensen houden enorm van sporten. Maar anderen vinden sporten een grote opgave en moeten zichzelf steeds weer met moeite naar de sportschool slepen. Vaak betaal je bij de sportschool voor een duur abonnement waar je totaal niet alles uithaalt, omdat je vaker niet dan wel gaat sporten. Stimawell heeft de oplossing voor de groep mensen die wel fit wilt worden en blijven maar niet graag in de sportschool staan: EMS training.

EMS training is een training die werkt op basis van elektrische stimulatie. Dat is ook precies waar EMS een afkorting van is, elektrische spierstimulatie. Voor een EMS training draag je een speciaal bodysuit, het stimulatiepak genoemd. In dit speciale pak zijn meerdere paren elektroden verwerkt. Deze elektroden (en dus het gehele pak) zijn verbonden met het EMS apparaat. Het apparaat geeft elektrische signalen af welke de spieren bereiken via de elektroden in het pak. Door de elektrische signalen worden de spieren extra gestimuleerd.

Onze spieren zijn gewend aan elektrische signalen

Voor de spieren is elektrische spierstimulatie niks nieuws. Ze worden namelijk altijd al met elektrische signalen gestimuleerd door onze hersenen. Onze hersenen geven namelijk elektrische signalen af om ervoor te zorgen dat de spieren kunnen bewegen. Of het hierbij nu gaat om het pakken van een kopje koffie, het omdraaien van je hoofd of een totale work-out, iedere spierbeweging komt op gang door deze elektrische signalen vanuit de hersenen.

Met EMS gebeurt precies hetzelfde. Alleen zijn het in dit geval niet de hersenen die het seintje geven, maar geeft het EMS apparaat het seintje.

De elektrische signalen die je ontvangt van het EMS apparaat zijn volkomen veilig. Ook doet het geen pijn wanneer je spieren de signalen ontvangen. Je voelt er natuurlijk wel iets van, een licht prikkelend of tintelend gevoel is wat je waarneemt.

Verschillende trainingen voor uiteenlopende doeleinden

Het EMS apparaat van Stimawell is uitgerust met 70 verschillende trainingsprogramma’s. Dus of je nu traint om fit te worden, je stofwisseling wilt verbeteren, je rugklachten wilt verminderen of wilt afvallen met EMS training, het is allemaal mogelijk.

Bekijk onze website voor meer informatie of huur via de website een EMS apparaat met toebehoren.

https://www.stimawell.com/nl-nl