Energie Management Specialisten
Image default
Financieel

5 stiekeme persoonlijke lening kosten om op te letten

Vergoedingen maken een persoonlijke lening duurder dan nodig is.

Persoonlijke leningen kunnen een geweldig financieel product zijn wanneer u uw huis of voertuig moet repareren. Een persoonlijke lening is ook een slimme manier om schulden te consolideren en kan zelfs renovaties aan uw huis financieren. Terwijl de beste kredietverstrekkers voor persoonlijke leningen u niet met dure kosten betalen, doen anderen dat wel. Let bij het kopen van een persoonlijke lening op deze vijf stiekeme kosten. https://bkrminilening.nl/ laat zien hoe deze worden opgebouwd en wat dat betekent voor de totale kosten van de persoonlijke lening. 

1. Aanvraagkosten

Sommige kredietverstrekkers brengen aanvraag kosten in rekening om “de kosten van het verwerken van uw leningaanvraag te dekken”. Hoewel het bedrag van deze stiekeme vergoeding per geldschieter verschilt, ligt het meestal tussen € 25 en € 50. De aanvraagkosten zijn normaal gesproken niet-restitueerbaar, zelfs als u besluit niet door te gaan met de lening.

2. Startvergoeding

Terwijl u zich verdiept in de leningsvoorwaarden, kan het zijn dat uw kredietverstrekker een startvergoeding in rekening brengt. Het lastige van organisatiekosten is dat ze vaak worden hernoemd, administratieve, uitbetalings-, verwerkings- of acceptatiekosten genoemd. Klinkt legitiem, toch? Tenzij u geen andere optie heeft, kunt u het beste een geldschieter zoeken die u geen geld in rekening brengt om u geld te lenen dat u met rente moet terugbetalen.

Het is een beetje duister om erachter te komen wat deze kosten zijn zijn bedoeld om te dekken op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ worden deze kort onderzocht. Als je de kredietverstrekker ernaar vraagt, zullen ze je waarschijnlijk vertellen dat het is om te betalen voor de tijd en moeite die je hebt gestoken in het verwerken van je lening. Het is ook een uitdaging om erachter te komen waarom sommige kredietverstrekkers zoveel meer vragen dan andere. Sommige kredietverstrekkers rekenen een vast bedrag, terwijl anderen een percentage van uw lening in rekening brengen, meestal tussen 1% en 8%. Hoe hoog de vergoeding is, kan worden gekoppeld aan uw credit score. Als uw tegoed niet hoog is, krijgt u waarschijnlijk hogere opstartkosten.

Hier leest u hoe dat werkt. Laten we zeggen dat u een lening aangaat voor € 10.000, en de geldschieter rekent een opstartvergoeding van 6%. De originator vergoeding wordt op twee manieren betaald: van de top of maandelijks. Als het van de top wordt gehaald (wat gebruikelijk is), ontvangt u in plaats van een lening van € 10.000, € 9.400 (€ 10.000 – € 600 = € 9.400). Het probleem is dat u rente betaalt over de volledige € 10.000, niet alleen de € 9.400 die u ontvangt.

3. Vergoedingen voor te late betaling

Als u te laat betaalt, kunt u een te late betaling verwachten. Sommige kredietverstrekkers rekenen een vast bedrag tussen € 20 en € 50, terwijl anderen een percentage in rekening brengen dat gelijk is aan uw geplande betalingsbedrag. Het bedrag verschilt per kredietverstrekker maar is vaak 4% tot 5%. Als uw maandelijkse betaling bijvoorbeeld € 300 is en de kredietverstrekker rekent een te late betaling van 4%, dan bent u € 12 extra verschuldigd over de betaling van die maand.

4. Kosten voor onvoldoende saldo

Stel dat uw maandelijkse betaling € 300 is, maar u heeft slechts € 290 op uw betaalrekening. Veel kredietverstrekkers brengen een vergoeding in rekening voor het tekort, vaak tussen € 25 en € 50. Daar komt nog bij dat, tenzij u een debetstandbescherming bij uw bank heeft, u aan dat einde waarschijnlijk te maken krijgt met een debetstand.

5. Boete voor vervroegde aflossing

Leveranciers rekenen erop dat leners de volledige aflossingstermijn nemen om een lening af te betalen. Dat komt omdat hoe langer je een lening betaalt, hoe meer rente je betaalt. Wanneer een lener een lening vervroegd wil aflossen, krijgen sommige geldschieters daarvoor een vergoeding. Deze boete kan een “uitstapvergoeding” worden genoemd, maar het is weggegooid geld, ongeacht het label. Lees een leningcontract aandachtig door om erachter te komen of de geldschieter die u overweegt een boete voor vooruitbetaling in rekening brengt. Omdat de opgelegde boete per geldverstrekker verschilt, vraag ook hoe zij hun vergoeding berekenen. Het kan een vast bedrag zijn, of de kredietverstrekker kan van u verlangen dat u alle rente betaalt waarop ze rekenden gedurende de looptijd van de lening.

De verscheidenheid aan belachelijke, stiekeme vergoedingen die door sommige kredietverstrekkers in rekening worden gebracht, onderstreept de belang om rond te shoppen voordat u zich aanmeldt voor een persoonlijke lening. De meeste kredietverstrekkers voeren een “zachte” kredietcontrole uit die geen invloed heeft op uw credit score voordat ze u vertellen wat uw rentetarief zal zijn. Als dat rentetarief u acceptabel lijkt, lees dan alle kosten die aan de lening zijn verbonden.

Pas wanneer u besluit om verder te gaan met een lening, voert een geldschieter een “harde” kredietcontrole uit om te verifiëren dat alle verstrekte informatie is nog steeds correct. De harde kredietcontrole zal uw kredietscore enigszins verlagen, maar de score zal snel herstellen nadat verschillende tijdige leningbetalingen aan de kredietbureaus zijn gemeld.

Als u een sterke kredietscore heeft, doet u mee een uitstekende positie om de dienst uit te maken. U hebt uw keuze uit geldschieters en het is niet nodig om te werken met een die dure kosten in rekening brengt. Als uw kredietwaardigheid slecht is, wilt u misschien de tijd nemen om uw kredietscore te verhogen, zodat u op elk moment aan het stuur kunt zitten als u geld wilt lenen.

 

https://bkrminilening.nl/lening/950-euro-minilening/