Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Soorten LED panelen

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende soorten LED panelen van hoge kwaliteit. In de eenvoudigste installaties kunnen LED-chips echter vrijwel oneindige licht variaties produceren, en LED panelen hebben verschillende ontwerpen en mogelijkheden. De keuze is afhankelijk van je behoeften. Deze panelen worden gebruikt voor lichtbronnen met een beperkte verstelbaarheid. Dit zijn de meest voorkomende soorten:

Rechthoekige/Vierkante Panelen

De meeste panelen hebben rechthoekige of vierkante proporties. Het LED Paneel 600600 is de meest populaire maat; extra opties zijn 300300, 300600, 3001200, 6001200 en 620620 mm. Afhankelijk van de situatie kun je met één van deze armaturen een nieuw plafondrooster vervangen of plaatsen.

Ronde lichtpanelen en LED flat panel met randverlichting

Veel hangende installaties maken gebruik van ronde LED panelen. Vanwege hun onopvallende installatie, krachtig licht en aantrekkelijke uitstraling is paneelverlichting een zeer populaire keuze. Afhankelijk van je wensen hebben deze LED panelen verschillende diameters. Een van deze is de flat LED met randverlichting. Het paneel is rondom voorzien van een lichtbron. Het licht komt aan één kant binnen en verlaat het oppervlak van het paneel. Deze zijn bedoeld voor verlaagde plafond panelen.

LED panelen met achtergrondverlichting en wit licht

Het licht wordt via panelen over het lichtpaneel geprojecteerd. Ze werken samen met de LED lichtbronnen aan de achterkant van het paneel. Ze bieden ook verstelbaarheid voor verschillende soorten verlichting. Witte lichtpanelen behoren tot de meest gebruikte omdat wit licht de meest voorkomende vorm van verlichting is.

RGB kleur veranderende LED paneelverlichting

Met behulp van een afstandsbediening kunnen RGB LED panelen worden gebruikt om een verscheidenheid aan artistieke en fantasierijke verlichting alternatieven te creëren. Ze kunnen op muren worden geplaatst waar de panelen de belangrijkste attractie worden of op plafonds om de verlichting aan te passen.

Temperatuur en helderheid verstelbare LED panelen

Met behulp van afstandsbedieningen bieden deze panelen een heel spectrum aan wit licht dat kan worden veranderd van warmere naar koelere verlichting. Bovendien kunnen deze panelen omhoog of omlaag worden aangepast om de gewenste helderheid aan te passen. Zoals je ziet zijn er verschillende soorten LED verlichting. Heb je bijvoorbeeld een studio en wil je deze creatief verlichten? Kies van voor RGB Led. Heb je een kantoor dat je wilt verlichten? Dan zijn witte LED’s een beter alternatief. De keuze is aan jou!