Energie Management Specialisten
Image default
Gezondheid

Hoe kun je zelf starten met een detox sapkuur?

Misschien overweeg je al een tijdje of je gaat beginnen met een detox sapkuur. Maar welke twijfels heb je dan nog of waar loop je tegenaan? Wellicht heb je nog een paar vragen waar je een antwoord op wil. Het doel van een detox sapkuur is in ieder geval dat je je lichaam rust gaat geven. Je gaat dan een paar dagen biologisch, slowjuice groentesap drinken. Bekijk de detox sapkuur hier als je er graag meer over te weten wilt komen. Door het sap te drinken worden je organen voor een korte periode minder belast. Een sapkuur kun jij af en toe volgen en het hoort bij een gezond en gebalanceerd leven. Je kunt zo je gezondheid ook beter ondersteunen.

Zelf ondersteunen…

Je lichaam ondersteunen waar het kan, waarom niet? Het is juist goed dat je ermee bezig bent. Je wil optimaal blijven presteren en dan kun jij soms zelf een handje helpen. Het sapvasten helpt namelijk bij het behoud van een gezonde spijsvertering. Het ondersteunt ook nog de reinigende werking van je lever. Het zijn organen die belangrijk zijn bij het afvoeren van gifstoffen. Je hebt verschillende mogelijkheden met een detox sapkuur. Sommige mensen willen het graag eerst een dagje ervaren en dan kijken welke invloed het heeft op hun lichaam en geest. Maar je kunt ook drie, vijf of zeven dagen kiezen. In ieder geval zal elke kuur jou weer helpen om je lichaam tot rust te laten komen en dan weer op te laden. Je kunt beginnen wanneer dat jij er klaar voor bent en dat kan vandaag al zijn! Je kunt beginnen met kleine veranderingen zoals je ontbijt vervangen door een sapje, zo kun jij ook rustig aan het idee wennen en je lichaam ook.  

Gemak van thuis sapvasten

Een eenvoudigere methode van vasten is er niet, want sapvasten kun je gewoon thuis beginnen en volhouden! Al maak je maar de keuze voor een dag detoxen, dit is al een kuur die je gezondheid gaat ondersteunen! Maar het effect zal wel sterker zijn als je drie, vijf of zeven dagen gaat detoxen. Alleen is rustig opbouwen wel verstandig en als dat voor jou ook beter voelt, dan is het advies ook om je gevoel daarin te volgen. Je zou eens kunnen overwegen om te beginnen met rode bietensap. Waarom?

  •  Bietensap zit vol met vitaminen en mineralen.

  • Het ondersteunt de aanmaak van je rode bloedcellen.

  • Het is goed voor je bloeddruk.

  • Het is goed voor je bloedvaten.

Er zit veel vitamine C in de rode bietensap en dat is voor je hele lichaam goed. Maak daarom een bewuste keuze waar je gaat beginnen en waarmee en dan ga je snel het positieve verschil voelen. 

 

https://www.sap.je/