Energie Management Specialisten
Image default
Gezondheid

2 tips die helpen bij onzekerheid

Als je onzeker voelen invloed heeft op je relaties en de manier waarop je je leven leidt, overweeg dan om contact op te nemen met een professional in de geestelijke gezondheidszorg. Ze kunnen je helpen de oorzaak van je onzekerheid te onderzoeken en copingvaardigheden te ontwikkelen.

Nick de Waard zou je goed kunnen helpen bij onzekerheid. Je kunt hier meer lezen over zijn visie over onzekerheid.

Zoals alles in het leven dat een uitdaging is, kost het leren van zelfrespect en zelfacceptatie geduld en tijd. Zolang je bereid bent om je in te spannen, kun je je onzekerheden overwinnen.

Hier zijn een paar tips om u te helpen het hoofd te bieden en u veiliger te voelen:

1. Probeer je verschillen te omarmen

Om gemoedsrust te vinden en beter te worden met je onzekerheden, probeer te accepteren wat je niet kunt veranderen.

“Als je je ongemakkelijk voelt, accepteer het dan als een deel van jou”, zegt Gonzalez-Berrios. “Vergeet niet dat mensen naar je innerlijke goedheid kijken, en niet naar hoe je eruitziet of uiterlijk laat zien.”

Misschien begin je zelfs je eigenaardigheden te waarderen. Probeer manieren te vinden om te omarmen waar je je ongemakkelijk bij voelt, zoals risico’s nemen en nieuwe dingen proberen.

2. Overweeg zelfcompassie

Als je je onzeker voelt, kun je negatief over jezelf praten, wat een impact kan hebben op je geestelijke gezondheid. Gonzalez-Berrios stelt voor om aardig voor jezelf te zijn en je innerlijke kracht langzaam naar buiten te laten komen.

Door onzekerheid heen werken is een kwetsbare ervaring, dus misschien wil je het rustig aan doen en jezelf prijzen voor je inspanningen.

Probeer je negatieve zelfpraat uit te dagen door naar de feiten te kijken en of wat je tegen jezelf zegt echt waar is.

https://nickdewaard.nl/onzekerheid-aanpakken/