Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Hoe kunt u een elektrisch probleem in uw huis identificeren?

Er zijn veel verschillende soorten elektrische problemen die u in uw huis kunt ervaren, en ze kunnen moeilijk te identificeren zijn. Als u niet zeker weet wat het probleem is, kan dit frustrerend en zelfs gevaarlijk zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u de oorzaak van het probleem kunt achterhalen door simpelweg het elektrische systeem van uw huis te testen. Dus als u vermoedt dat er een probleem is met uw elektrische systeem, negeer het dan niet zomaar. Hoe langer je wacht om een ​​elektricien Haarlem te bellen, hoe groter de kans dat je delen van de bedrading van je huis of het hele stroomonderbrekerpaneel moet vervangen. Als een toegevoegde bonus, als je kinderen thuis hebt die mogelijk gewond raken door iets elektrisch, is het ook belangrijk voor hen om te weten hoe ze kunnen voorkomen dat ze gewond raken door netsnoeren of apparaten in hun eigen huis. Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het identificeren van elektrische problemen:

Diagnose van elektrisch probleem

Koppel alle apparaten los van stopcontacten en schakelaars (behalve één). Hiermee kunt u eventuele problemen met de stroom door uw huis of bedrijf isoleren. Controleer stopcontacten met een multimeter (spanningstester) of ampèremeter (stroomtester). Als er geen spanning of stroom uit een stopcontact komt, is het probleem mogelijk groter dan u misschien had gedacht. U kunt het beste een elektricien bellen.

Zoek naar rook

Een andere manier om te bepalen of er een probleem is met uw elektrische systeem, is door te zoeken naar rook in de lucht die ergens uit uw huis komt. Dit kan duiden op doorgebrande draden of een kortsluiting in het bedradingssysteem van uw huis. Nogmaals, als je dit opmerkt en nog steeds stroom op dat stopcontact hebt, kan er een ander probleem aan de hand zijn in een andere kamer van je huis. Maar als u rook uit meerdere verkooppunten in uw huis ziet komen, moeten die verkooppunten mogelijk onmiddellijk worden gerepareerd vanwege brandgevaar bij dit soort situaties.

Controleer uw bedradingssysteem

Voordat u een elektricien belt, moet u ervoor zorgen dat uw bedradingssysteem goed werkt door eerst de draden en connectoren te controleren. Als er een losse draad of een beschadigde draadconnector is, zal dit problemen met uw systeem veroorzaken omdat ze met elkaar kunnen interfereren en ook brandgevaar kunnen veroorzaken. U moet controleren of de draden tijdens het zomerseizoen warm worden wanneer ze te veel warmte krijgen van zonlicht dat door ramen of ventilatieopeningen in huizen of gebouwen komt. Als ze tijdens het winterseizoen te veel warmte krijgen, kunnen er ook problemen zijn met het verwarmingssysteem.