Energie Management Specialisten
Image default
Groothandel

Haardset: een aanwinst voor elke haard

Een open haard in huis is een echte sfeermaker. Qua uitstraling biedt een open haard veel meerwaarde: een haard ziet er sfeervol, elegant en gezellig uit. Maar natuurlijk is het comfort, het huis warmt immers lekker snel op, ook enorm aantrekkelijk. Wil je een open haard echt compleet maken, dan mag een mooie haardset (ook bekend als haardstel) in de woonkamer niet ontbreken. Een haardset is namelijk mooi voor het oog, maar heeft daarnaast ook nog belangrijke praktische voordelen.  

 

De onderdelen waaruit een haardset bestaat

Haardsetten bestaan meestal uit vier onderdelen. De pook is een van de belangrijkste accessoires. Hiermee kan het vuur in haard veilig opgestookt worden en kunnen ook blokken hout aangeport. Verder hebben haardsetten een tang. Haardtangen zijn belangrijk om stukken hout veilig in de vuuropening te leggen of deze tussentijds te verplaatsen. Een derde onderdeel van een haardstel is de houtschop of kolenschop. Eens in de zoveel tijd is het nodig om zwartgeblakerde en verkoolde houtresten uit de haard te halen. Dit kan met de de schep. Ten slotte hebben haardstellen een borstel om de binnenkant van de open haard mee schoon te poetsen. Dit is van belang om een betere verbranding van het haardhout te garanderen, terwijl een schone open haard natuurlijk ook mooi oogt!  

 

Enorm veel keuze

Wat fraai is aan haardstellen is de brede keuze die er is qua modellen en vormgeving. Sets voor open haarden zijn verkrijgbaar in nikkel, antraciet, met leren bekleding, in messing, koper, smeedijzer en standaard roestvrij staal. Qua vormgeving valt er ook genoeg te kiezen, van klassiek en industrieel tot tijdloos en supermodern. Bekijk ons aanbod haardsets en koop nu jouw favoriete uitvoering voor een scherpe prijs!