Energie Management Specialisten
Image default
Energie

De complete gids voor AGM-batterijen en hoe ze de norm worden in de auto-industrie

AGM-accu’s zijn een soort verzegelde, onderhoudsvrije accu die niet wordt aangetast door het ‘geheugeneffect’. Ze hebben ook een veel langere levensduur en kunnen maandenlang worden opgeslagen zonder vermogen te verliezen.

AGM-accu’s leveren betere prestaties dan conventionele loodzuuraccu’s omdat ze beter bestand zijn tegen sulfatering, die wordt veroorzaakt door het lood in conventionele loodzuuraccu’s. Ze hebben ook geen last van het ‘geheugeneffect’, wat betekent dat ze zo vaak als nodig kunnen worden opgeladen en ontladen zonder hun capaciteit te verminderen. AGM-batterijen zijn ook duurzamer dan conventionele loodzuurbatterijen en gaan tot drie keer langer mee.

 

AGM-batterij versus loodzuurbatterij – de verschillen verklaard

Loodzuuraccu’s zijn het meest voorkomende type autoaccu ter wereld. Ze bestaan al heel lang en worden in veel verschillende soorten voertuigen gebruikt. Ze hebben echter hun nadelen. AGM-batterijen hebben een aantal belangrijke voordelen waardoor ze voor veel bestuurders een betere keuze zijn.

AGM-accu’s bieden alle voordelen van loodzuuraccu’s, maar ze bevatten ook enkele extra functies die ze aantrekkelijker maken voor veel bestuurders. AGM-batterijen kunnen bijvoorbeeld in elke positie worden gemonteerd en hoeven niet rechtop te staan om op te laden zoals loodzuurbatterijen. Dit maakt ze een betere keuze voor mensen die in gebieden met extreme klimaten wonen of die hun voertuig vaak op ruw terrein gebruiken.

 

3 redenen waarom u zou moeten overwegen om AGM-batterijen voor uw

De AGM accu’s hebben veel voordelen voor uw auto. Ze zijn efficiënter, hebben een langere levensduur en zijn gemaakt van meer recyclebare materialen.

Ten eerste zijn de AGM-accu’s efficiënter dan de conventionele loodzuuraccu’s. De AGM-accu heeft een hogere vermogensdichtheid en een lagere interne weerstand, wat betekent dat hij meer vermogen aan de motor van uw auto kan leveren met minder stroomverbruik van de accu zelf. Deze twee factoren zorgen ervoor dat de batterij zijn lading beter vasthoudt en langer meegaat dan andere.

Ten tweede zijn ze gemaakt van meer recyclebare materialen, wat goed is voor ons milieu. Het lood in deze batterijen is ingekapseld in glasmatten in plaats van te worden gemengd met de zwavelzuuroplossing zoals in andere soorten autobatterijen. Dit maakt ze gemakkelijker te recyclen wanneer ze op een bepaald moment moeten worden vervangen.

Ten derde hebben ze een langere levensduur dan andere soorten loodzuuraccu’s die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn

https://multibat.nl/120-agm-accu