Energie Management Specialisten
Image default
Tweewielers

Verslaat het de Kugoo M4 Pro?

Dit wordt een complete review van de Kugoo M5, een andere grote en krachtige step uit de beroemde Kugoo M-serie. Net als sommige van zijn Kugoo-neven, is deze step een krachtmonster dat is voorbereid op alle terreinen, en kost ongeveer een derde van wat de offroad-steps van andere merken kosten, en toch overtreft de kwaliteit de prijs.

Is de Kugoo M5 de juiste step voor jou?

De Kugoo M5 is een krachtige, duurzame step, voorbereid op al l soorten terreinen, en hoewel ik enorm bewonder wat het kan doen voor de prijs, zou ik het over het algemeen alleen aanbevelen aan offroad-enthousiastelingen, omdat ik anders denk dat het misschien te veel is voor de informele forens of hobbyrijder (als jij dat bent, je zult merken dat de andere Kugoo-modellen, zoals de Kugoo M2 Pro of de Kugoo M4 Pro, beter passen).

De step doet een beetje denken aan de beroemde Speedway Leger, vooral in de manier waarop het ziet er uit, maar in sommige aspecten van de prestaties, en ze zijn ook op dezelfde manier geprijsd. Aangezien Kugoo-steps voorlopig alleen in Europa verkrijgbaar zijn, raad ik de Speedway Leger aan als je in de VS of Canada woont (zie de volledige Speedway Leger-recensie voor meer informatie).

Het merk Kugoo

Kugoo begint bekend te worden als het voordeligste stepmerk in Europa (misschien breidde ze de laatste tijd zelfs hun bereik in Azië uit). Ik denk niet dat ze een enkel model hebben dat meer dan € 1000 kost, en toch zou ik zeggen dat vrijwel al hun steps veel meer waarde bieden dan wat hun prijs zou doen vermoeden. Dat is ook het geval voor de Kugoo M5.

Bestellen, verzending, garantie, retourneren

De Kugoo M5 is verkrijgbaar op AliExpress, meestal voor ongeveer € 650 – € 700. Het kan echter vaak niet op voorraad zijn, wat nog een goede reden is om andere Kugoo-steps te bekijken. Deze step is te vergelijken met de Denver SEL 65220.

De levering is gratis, hoewel het de gebruikelijke AliExpress-verzendtijd van 15 tot 45 dagen zal duren, tenzij je bent bereid om extra te betalen voor de premium verzending en de step binnen 7 tot 15 dagen naar je toe te laten sturen. De step zou een volledig jaar garantie moeten hebben met 6 maanden op de batterij, maar zorg ervoor dat u de vermelding van de verkoper controleert, aangezien deze aan verandering onderhevig kan zijn. Er moet ook een retourbeleid van 15 dagen zijn.

Uitpakken en monteren

Er is slechts een minimale montage vereist wanneer u de step krijgt. Je zult ook het zadel moeten installeren als je van plan bent het te gebruiken, maar het goede nieuws is dat het eenvoudig te installeren en te verwijderen is, dus in zekere zin kun je zowel een gewone als een zittende step beschikbaar hebben.

Hoe de Kugoo M5 te gebruiken

De Kugoo M5 wordt gestart met een sleutel, en dat is een van mijn favoriete functies van een step, omdat het de veiligheid enorm verhoogt en diefstal afschrikt (je zou nog steeds een stepslot moeten zien om diefstal volledig te voorkomen). Je moet de step ook aanzetten met de aan/uit-knop.

Het contact, samen met het dashboard, bevinden zich op het linker stuur. Het dashboard is een eenvoudig digitaal scherm, met alleen de aan/uit-knop en de plus- en min-knoppen voor het regelen van de instellingen.

Het scherm toont:

  • huidige snelheid

  • batterijniveau

  • batterijspanning

  • snelheidsmodus

  • kilometerstand

Er is nog een kleinere dashboard rechts onder het hoofdscherm, met 4 extra knoppen voor het hoofdlicht aan de voorkant, de linker en de rechter lichten aan de voorkant en de claxon, die middelhoog is.

De step accelereert met een duimgas. Omdat de step behoorlijk krachtig is en snel accelereert, is het gaspedaal relatief gevoelig voor gebruikersinvoer.

In- en uitvouwen

De step klapt op bij de stuurpen. Om het vouwmechanisme te ontgrendelen, hoeft u alleen maar de veiligheidspen naar beneden te trekken en vervolgens aan de kleine hendel aan de zijkant te trekken om het op te vouwen. Het zadel kan ook worden ingeklapt om de step compacter te maken.

Het stuur is ook opvouwbaar, iets wat ik altijd graag zie bij steps. Toch is dit absoluut geen draagbare step, dus de kleine overwinning van het opvouwbare stuur voegt niet echt veel draagbaarheidspunten toe.

Bouwkwaliteit en gebruikerservaring

De hele step ziet er heel stoer uit, en het is in het algemeen erg stevig en robuust.

De body van de step is gemaakt van een aluminiumlegering en de step heeft een verrassend kleine hoeveelheid van “chinesium” in zijn bouw (materialen van lage kwaliteit met slechte afwerking). De spatborden en enkele andere onderdelen zijn harder en gemaakt van staal. Omdat hij gemaakt is om alle soorten ritten te weerstaan, kan de step veel straffen aan en zelfs niet bewegen.

Omdat de banden groot zijn, is de vering uitstekend (meer daarover hieronder) en het frame is sterk en stabiel, de Kugoo M5 biedt een zeer soepele rijervaring en schudt nauwelijks, zelfs niet bij het rijden over grotere kuilen. Bovendien is de step in de eerste plaats gebouwd voor offroad, en dat is zijn natuurlijke habitat, omdat hij alle uitdagingen van de offroad-ritten aangaat zonder terugdeinzen. Dus niets zal deze step in principe stoppen – vuil, gras, grind, kiezelstenen, kleinere rotsen, kasseien, hij kan alles aan.

Motor en vermogen

De Kugoo M5 wordt geleverd met een enkele naafmotor van 1000 Watt (echt vermogen), geïntegreerd in het achterwiel. Dat soort vermogen maakt het een van de krachtigste elektrische steps in zijn prijscategorie, zo niet de krachtigste, en geeft hem veel acceleratie, koppel, klimvermogen en vooral snelheid.

Snelheid en acceleratie

De officiële topsnelheid van de Kugoo M5 is 55 km/u. De step is meer dan in staat om die snelheid te bereiken, en het is zeer waarschijnlijk dat er een beperking in is ingebouwd. Eigenaren melden dat ze zonder problemen de maximale snelheid hebben bereikt.

De step heeft ook een krachtige acceleratie, die zelfs als een beetje schokkerig kan worden omschreven als je niet gewend bent aan een step van dit type. De topsnelheid wordt meestal binnen enkele seconden bereikt.

Batterij en opladen

De lithium-ionbatterij van de Kugoo M5 heeft een spanning van 54 Volt en een capaciteit van 21 Ampère-uren. De batterij levert eigenlijk de grootste bijdrage aan het grote gewicht van deze step, maar het is ook wat hem zijn grote bereik en vermogen geeft.

De step wordt geleverd met een relatief snelle oplader en er zijn tussen de 5 en 6 nodig. uur om volledig op te laden.

 

https://nr1elektrischestep.nl/