Energie Management Specialisten
Image default
Onderwijs

Dans workshops, kinderen leren een andere manier van communiceren

Dansen, creativiteit in communicatie

De turnles is al heel lang een verplicht vak op school. Kinderen laten bewegen is een manier om ze lenig en gezond te houden. Misschien geef je als turnleraar ook wel eens een lesje dansen. Veel dansen draagt immers bij tot een gezonde levensstijl. Dansen is goed voor lichaam én geest. Laat kinderen dansen en ze worden vrolijk. Daarom zijn dans workshops ook altijd zo leuk. Dans workshops zijn zeker geen vervanging van de lessen zwemmen of turnen. Het is een aanvulling op deze lessen. Een workshop dansen doet een beroep op de creativiteit van de kinderen. Daarnaast krijgen ze een culturele bagage mee, waardoor het leerzaam wordt. Kinderen staan heel erg open voor nieuwe dingen. Vraag hen welke dansen ze willen leren, je staat waarschijnlijk verbaasd over hun voorstellen.

Kies zelf de aard van de workshops

Welke workshop je uitkiest, kan van veel factoren afhangen. Ga je voor een tijdsgebonden thema, bijvoorbeeld Kerstdans, of wil je ze liever al dansend de wereld laten verkennen? Dan ga je voor een Flamenco of Bollywood dansworkshops bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Een natuurdans of streetdance, een hiphopdance of free running, met deze workshops laat je kinderen kennismaken met een ander soort dansen dan ze gewend zijn. In een workshop dansen ontdekken kinderen welke stijlen hen het meest liggen. Misschien houden ze er eenvoudig van om de pasjes die aangeleerd worden, uit te voeren. Andere kinderen zullen dan weer heel erg vrij willen zijn in het dansen. Hoe leuker ze het dansen vinden, hoe meer ze zich gaan uitdrukken. Dansen is tenslotte omgaan met je eigen lichaam, omgaan met je mede-dansers en omgaan met je omgeving. Het maakt kinderen zelfbewuster zodat ze steviger in het leven komen te staan.

Je dans workshops combineren met andere workshops? Het kan!

Een dansworkshop is leuk, maar het wordt nog spannender als je ze met andere workshops combineert. In een workshop theater steken je leerlingen een heus theaterstuk in elkaar. Dankzij een workshop grime worden de figuranten op het podium helemaal in stijl opgemaakt. Door verschillende disciplines met elkaar te combineren, kom je tot een volwaardig kunststuk: een echte circusact of een theaterstuk bijvoorbeeld. Succes verzekerd!

https://grotebroer.com