Energie Management Specialisten
Image default
Onderwijs

Het belang van groepsdynamiek

Het belang van Groepsdynamiek

Wat leer je op school? Talen, rekenen, schrijven, lezen en nog meer praktische en meetbare instrumenten die de leerlingen nodig hebben in de tijd die volgt na hun schoolcarriere. Maar daar stopt het niet, de leerlingen leren nog veel meer, niet meetbare, instrumenten die op sommige momenten nog waardevoller zijn dan de zojuist beschreven instrumenten. In deze  blog richten we ons op groepsdynamiek, wat het is en waarom het zo belangrijk is voor de ontwikkeling van uw leerlingen. 

Omgaan met de dynamiek van de groep waar je je in bevind en leren deze te gebruiken en te veranderen kan voor veel leerlingen veel deuren openen. Kleinkunstig organiseert workshops die zich onder andere richten op dit niet meetbare instrument. Tijdens de workshops van Kleinkunstig wordt er merendeels van de keren een groep gevormd door leerlingen uit verschillende klassen en niveau’s op basis van waar zij zichzelf inschrijven. Dit zorgt uiteraard voor een nieuwe dynamiek tijdens de workshops, althans voor de leerlingen. Veel leerlingen voelen zich comfortabel in hun eigen klas, durven hier hunzelf te zijn en begrijpen de do’s en dont’s binnen hun eigen groep. Wanneer zij in een nieuwe klas terecht komen heeft dit tijd nodig, dat is wat er gebeurd tijdens de workshops van Kleinkunstig. 

Muziekworkshop

Een van de meest uitdagende workshops zijn waarschijnlijk de muziekworkshops. Niet omdat muziek maken veel lastiger is om te leren maar omdat het zo spannend kan zijn om de muziek die je net zelf hebt gemaakt te laten horen aan een groep waar je zelf nog niet comfortabel bent. Voor de leerlingen van uw school worden hier grote sprongen gemaakt in hun ontwikkelen, ze duiken hier in het diepe en leren meer over hunzelf. 

Groepsdynamiek is belangrijk om te ervaren, op zoveel verschillende manier mogelijk. Boek een workshop bij Kleinkunstig en gun uw leerlingen deze ervaring. 

https://kleinkunstig.nl