Energie Management Specialisten
Image default
Auto's en Motoren

Beïnvloed het rijgedrag op een positieve manier door de snelheid te meten van de auto

Als we horen dat een apparaat de snelheid kan meten van een auto, dan denken we al vaak dat er een boete bij komt kijken. Dit is echter bij de snelheidsdisplays niet het geval. Dit apparaat is specifiek ontworpen om het rijgedrag van bestuurders positief te beïnvloeden, zonder dat hier een slecht gevolg aan vastzit. De snelheidsdisplays leggen de verantwoordelijkheid bij de bestuurder om zijn rijgedrag aan te passen. In theorie is keer op keer gebleken hoe effectief de snelheidsdisplays zijn op het rijgedrag. Daarom zijn ze in steeds meer woonwijken terug te vinden.

Wat is het effect van snelheidsdisplays op de weg?

Een snelheidsdisplay kan de snelheid meten van een auto. Deze snelheid wordt vervolgens weergegeven op het scherm. Het doel van deze methode is dat het display zichtbaar en duidelijk een waarschuwing geeft aan de bestuurder. Ondanks dat de display geen boete geeft wanneer u boven de limiet rijdt, wekt het toch dit gevoel op. Bestuurders die vervolgens weer langs dezelfde weg rijden, zullen de volgende keer niet meer boven de snelheidslimiet rijden. Ook halen bestuurders direct bij het zien van de snelheidsdisplays hun voet van het gaspedaal. Ook dit zorgt ervoor dat auto’s langzaam hun snelheid omlaag halen. Het is waardevol om te benoemen dat het display alle data opslaat en analyseert. Zo kan er tussentijds worden gekeken of het meten van de snelheid van een auto daadwerkelijk het gewenste effect geeft of niet.

Bestel de beste snelheidsdisplay voor uw woonwijk

Wilt u in uw wijk een display die nauwkeurig de snelheid kan meten van een auto? Dan heeft u de Compact Reflector nodig. Deze geeft exact de snelheid weer van de auto op het scherm. Is het niet noodzakelijk om exact de snelheid te meten van de auto en vervolgens weer te geven? Kies dan voor de Compact Emotica. Deze geeft een emotie weer in plaats van cijfers. Bij Actime, gelegen in Helmond, helpen ze u graag verder in het vinden van de beste match voor uw woonwijk. Dit verkeersveiligheid bureau verhuurt en verkoopt de snelheidsdisplays, evenals andere verkeersveiligheid producten. Zo dragen ze bij aan een verkeersveiliger Nederland.