Energie Management Specialisten
Image default
Auto's en Motoren

Motoronderdelen voor je Kever nodig? Check www.paruzzi.com!

Paruzzi is dé officiële Nederlandse partner van VW Classic Parts in Duitsland. Dit betekent dat je via Paruzzi aan officiële onderdelen voor je Volkswagen kunt komen. VW 2T onderdelen, Kever parts en items voor alle andere VW types. Zowel voor lucht- als watergekoelde klassieke VW’s die vaak niet meer bij dealers te verkrijgen zijn. Het aanbod is enorm groot (meer dan 40.000 stuks). Zoeken doe je via:

Het originele VW-nummer. Een Duitse of een Engelse omschrijving. Of via de Paruzzi-indeling: kies een hoofd- en vervolgens een subgroep. Op ieder onderdeel -of het nu een Kever vooras of een Type 3 bumper is- krijg je 12 maanden garantie.

We staan stil bij de eerste hoofdgroep op Paruzzi.com: motor. Zo’n veelgebruikt begrip, maar hoe werkt deze machine die olie omzet in bewegingsenergie eigenlijk? Een belangrijk compartiment is de carburateur die de brandstof met lucht vermengd waarna het mengsel in de cilinders van de motor wordt gezogen. Een technisch weetje: het uitgangspunt van de carburateur is de wet van Bernouilli. Vernoemd naar Daniel Bernouilli beschrijft deze wet het stromingsgedrag van gassen en vloeistoffen. Specifieke drukveranderingen worden hierbij in relatie gebracht met veranderingen in hoogte en snelheid. Terug naar de motor. De  drijfstang vormt het verbindingsstuk tussen krukas en zuiger. De krukas is er verantwoordelijk voor dat op- en neer gaande bewegingen in draaiende bewegingen omgezet worden. Alle hiergenoemde parts -carburateur, krukas en drijfstang- zijn verkrijgbaar bij Paruzzi. Aanvullend kun je ook zuigerveren, aanloopschijven en afdekkapjes bestellen. Vergeet niet links bovenaan jouw model VW aan te vinken, dan weet je zeker dat je het juiste artikel koopt.

Elektriciteit is ook een essentiële rubriek op Paruzzi.com. Dit zijn een paar subgroepen die je kunt raadplegen: accu en accubevestiging; claxons; dynamo wissel en gelijkstroom; instrumentenpaneel schakelaars; koplampen, achteruitrijlampen en mistlicht; ontstekingssysteem en contactslot; startsysteem. Volledig is deze opsomming zeker niet. In totaal zijn er 21 categorieën die onder elektriciteit vallen.

Ter afsluiting de adres- en contactgegevens van Paruzzi alsook de openingstijden

 

Paruzzi

Kreeft 16

4401 NZ  Yerseke

telefoon: +31 (0) 113 50 35 55

email: sales@paruzzi.com

 

Openingsuren hoofdkantoor: maandag tot en met vrijdag 9:00 tot 17:00 uur.

Openingsuren showroom / winkel: maandag tot en met vrijdag 9:00 tot 17:00 uur en zaterdag 9:00 tot 13:00 uur.

 

https://www.paruzzi.com