Energie Management Specialisten
Image default
Bedrijven

Steigers voor alle werkzaamheden

Een steiger huren kan nodig zijn voor verschillende soorten werkzaamheden. Een steiger is noodzakelijk wanneer het niet mogelijk is om vanaf de grond bepaalde werkzaamheden te verrichten. Afhankelijk van de werkzaamheden kan je vervolgens kiezen voor de steiger die jij nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld een trapsteiger, een rolsteiger of een kamersteiger zijn. De kosten van een steiger hangt af van de soort steiger en de hoogte en breedte van de steiger. Het aanschaffen van een steiger is ook een optie, maar een steiger huren is waarschijnlijk voordeliger in de kosten.

Veiligheid staat voorop

Voor een werknemer die steigers wilt huren is het noodzakelijk om steigers te huren bij een betrouwbaar bedrijf. Er moeten professionals beschikbaar zijn die de steigers goed in elkaar zetten. Je wilt als werknemer immers zeker zijn van het feit dat de steigers die je gehuurd hebt veilig zijn. Jij, als werknemer, hebt natuurlijk de verantwoordelijkheid over de veiligheid van je medewerkers. Er zijn ook een aantal regels waar je je aan moet houden als je gaat werken met steigers. Het is onder andere belangrijk dat de steiger voortdurend door een professional wordt geïnspecteerd. Dit is van belang voor de veiligheid. Daarmede is het noodzakelijk dat de steiger niet overbelast raakt.

Waarom kiezen voor een rolsteiger

Een voordeel van een rolsteiger is dat het makkelijk te verplaatsen is. Dit komt doordat deze steiger wielen heeft. Ondanks dat de steiger wielen heeft, is dit nog steeds veilig door de remmen die op de wielen zitten.  Een steiger zonder wielen staat als het ware vast en is niet gemakkelijk te verplaatsen. Voor het verplaatsen van deze steigers heb je dan ook professionals nodig, omdat de installatie zo veilig mogelijk moet verlopen. Indien je van tevoren al weet dat de steiger regelmatig verplaatst moet worden én wanneer het past bij de werkzaamheden, is het praktisch om een rolsteiger te huren.