Energie Management Specialisten
Image default
Vakantie

Hoe werkt Vehicle to Load (V2L) bij de Hyundai IONIQ 5?

Hoe werkt Vehicle to Load (V2L) bij de Hyundai IONIQ 5?

De Scandinavische lifestyle staat bekend als bewust leven, waarbij het buitenleven en de natuur centraal staan. Ook creativiteit, minimalisme en focus zijn kenmerken van de Scandinavische way of life. Duurzaamheid is hierdoor vanzelfsprekend. Als het gaat om elektrische auto’s, hoort Noorwegen bij de meest vooruitstrevende landen ter wereld. De natuur speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven, innovatieve toepassingen ontstaan hierdoor organisch.

Een van die ideeën is de Scandinavische cabin, bedacht door een Fins creatief bureau, die in Zweden geplaatst is midden in de natuur in the middle of nowhere. Op die manier kun je tijdens je verblijf ontsnappen aan de ratrace en één worden met de natuur.

De Hyundai IONIQ 5 levert stroom

De cabin is van alle gemakken voorzien en met de Scandinavische stijlvolle eenvoud ingericht. Je vindt er alle moderne apparatuur om te kunnen genieten van een comfortabel verblijf. Het uitzicht is prachtig, een groot raam geeft een optimale beleving van de omgeving.

Door de unieke ligging midden in de natuur, is er alleen geen elektriciteit. Hoe zou daarin toch kunnen worden voorzien? Op die vraag had Hyundai een perfect antwoord: de cabin voorzien van stroom door middel van de Vehicle to Load (V2L) functionaliteit van de Hyundai IONIQ 5.

De Hyunadai IONIQ 5 rijdt niet alleen op stroom, maar deze elektrische auto kan ook fungeren als een soort powerbank op wielen en andere elektrische apparatuur voorzien van energie. Normaal gesproken zou je naar een vakantiehuis met laadpaal rijden en de batterij van jouw elektrische auto opladen. Met de Hyundai IONIQ 5 gebruik je nu de actieradius van de auto, om stroom te leveren aan de cabin waar je tijdens je vakantie verblijft.

Mogelijkheden van de toekomst

Dat klinkt als een uitvinding in de verre toekomst, maar het is al werkelijkheid geworden. Innovatie, technologie en creativiteit zijn door Hyundai samengebracht in een bijzonder idee, dat is uitgevoerd op een unieke plek in de Zweedse natuur.

Bekijk de mogelijkheden van de Vehicle to Load funtie van de Hyundai IONIQ 5 bij de cabin. Het is eenvoudig: sluit de kabel aan op de auto en de IONIQ 5 voorziet vervolgens alle elektrische apparatuur in de cabin van stroom, dankzij de V2L techniek. Het ziet er futuristisch uit en dat is het misschien ook wel….een kijkje in een duurzame toekomst. 

Zoals je ziet kun je de verwarming aandoen, een kop koffie zetten, muziek luisteren via de Sonos boxen, tv kijken of simpelweg genieten van het geweldige uitzicht. Zonder zorgen te hoeven maken over de actieradius. Die is na meer dan 8 uur nog geen 7% afgenomen. En dat terwijl er volop elektrische apparaten aangesloten zijn in de cabin.

De Hyundai IONIQ 5 laat zien hoe Vehicle to Load werkt en dat elektrisch rijden en op vakantie gaan met je elektrische auto zich razendsnel ontwikkelen en talloze mogelijkheden bieden in de nabije toekomst.

https://elektrischeautovakanties.nl/blog-vakantie-met-elektrische-auto/scandinavische-cabin-voorzien-van-stroom-dankzij-vehicle-to-load-v2l/