Energie Management Specialisten
Image default
Woning en Tuin

Hoe kunt u het makkelijkst uw schoenen in de wasmachine reinigen?

Als het bewolkt of regenachtig weer is, is het normaal dat onze schoenen last hebben van de temperatuurverandering en het lijkt alsof we een marathon over een voetbalveld lopen. Gras, modder en vlekken op de hele schoen zijn onvermijdelijk. Helaas helpt wrijven in de tank niet altijd om al het vuil te verwijderen. 

http://youtu.be/UN0ignBYqcI

Wat gebruikt u voor de beste eindresultaten 

En nu? Kun je je schoen in de wasmachine stoppen zonder enige bijeffecten en wat zijn hiervan de voordelen?

Daarom hebben wij een aantal punten voor u opgesomd zodat u zeker weet dat er niks kan gebueren met de shcoenen en dat alles stralend uit de was komt. ER komt namelijk alsnog best een hoop bij kijken. Vooral als het goed moet gebebeuren en veilig. Kijk gauw verder!

 1. Schoenen van stof of synthetisch materiaal kunnen in de wasmachine. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor leren schoenen . Deze worden poreus en kunnen op sommige plaatsen broos worden. Leren schoenen moeten zeer zorgvuldig en hoogstens met warm water worden schoongemaakt.
 2. Kleine steentjes en moeilijkere vlekken moeten voor het wassen met de hand worden verwijderd . Om dit te doen, schrobt u de schoenen in de tank met een borstel voordat u ze in de machine plaatst.
 3. Verwijder alle losse onderdelen voordat u schoenen op de machine zet . Zoals bijvoorbeeld de veters of de inlegzolen.
 4. Voor het wassen kun je je schoenen in een kussensloop of een beschermende tas doen om kleding te wassen . Zo bescherm je niet alleen een metalen deel van de schoen tegen losraken, maar ook de machine tegen beschadiging.

Welke onderdelen zijn cruciaal bij dit proces en zorgen voor het beste resultaat?

 • U kunt waspoeder of normale wasmiddelen gebruiken om te wassen. Als je wilt, kun je zelfs een zeep gebruiken voor delicate kleding. Het is echter verboden wasverzachter te gebruiken!  De wasverzachter kan schoenmaterialen vernielen, het kan bijvoorbeeld lijm van de zool verwijderen.Hiervoor kunt u eens kijken naar  de siemens wasmachine 8 kg. Deze machine doseerd haar eigen waspoeder en middelen voor het beste resultaat en is niet duur!

 • Omdat schoenen van verschillende soorten materialen zijn gemaakt, mag je ze nooit wassen op een temperatuur hoger dan 30 graden . Bij een hogere temperatuur kan vervorming in de vorm optreden.
 • Nooit je schoenen draaien! Sterk spinnen kan belangrijke onderdelen van de schoen beschadigen, zoals de schokdemper.
 • Om goed te drogen en de vorm van pas gewassen schoenen te behouden, kun je na het wassen krantenpapier of papieren handdoeken erin doen. Maar overdrijf de hoeveelheid niet, want het opblazen van je schoenen kan hun vorm onomkeerbaar veranderen. Vergeet niet om het papier of de krant regelmatig te vervangen om schimmel te voorkomen.
 • Om het drogen te versnellen plaats je hem naast een radiator, kachel of zelfs achter de koelkast , naast de grill. U kunt zelfs een ventilator gebruiken om uw schoenen te drogen! Zet de schoen op volle snelheid voor de ventilator , ook bij koude lucht zal hij sneller drogen.
 • Na het wassen, als je schoenen schoon en droog zijn, investeer dan in een waterdichte crème of spray om je schoen langer schoon te houden.

Om de voorbereiding gemakkelijker te maken, is hier een korte checklist waarmee u uw schoenen met succes kunt reinigen:

 1. Verwijder grof vuil met de hand voordat u het in de machine plaatst.
 2. Verwijder alle losse onderdelen (veters, inlegzolen, etc.) en doe alles in een beschermende tas of kussensloop voordat je het in de wasmachine doet.
 3. Was schoenen nooit boven de 30 graden.
 4. Niet centrifugeren, gebruik het wasprogramma voor delicate kleding.
 5. Gebruik krantenpapier of keukenpapier om je schoenen sneller te drogen, maar pas op dat je het materiaal niet propt!
https://www.ny400.nl/wasmachine/siemens/8-kg/