Energie Management Specialisten
Image default
Kinderen

Kan fietsen helpen om gewicht te verliezen?

Kan fietsen helpen om gewicht te verliezen?

Fietsen is een van de beste manieren om af te vallen. Het is ook een van de leukste activiteiten voor beginners en kan door bijna iedereen worden gedaan. Je hebt geen andere uitrusting nodig dan een goed paar schoenen en een fiets. Dit betekent dat het ook nog eens zeer kosteneffectief is. Het is ook voor iedereen en niet alleen beperkt tot jonge en actieve individuen. Er is een fiets voor kinderen en een oma fiets voor volwassen om iedereen actief te houden. Dit toont aan dat fietsen door iedereen kan worden genoten, ongeacht de leeftijd.

Fietsen is een geweldige manier om je inspanningen om af te vallen te verdelen

Als je fietst, verbrandt je lichaam calorieën om zichzelf op gang te houden. Hoe intensiever je fietst, hoe meer calorieën je verbrandt. Als je met hogere snelheden en hellingen rijdt, neemt je hartslag toe. Het veroorzaakt dan een toename van het metabolisme, wat kan leiden tot gewichtsverlies. Een persoon van 80 kilo die een uur fietst met 12 mijl per uur, verbrandt ongeveer 500 calorieën. Een persoon van 100 pond zou in dezelfde periode ongeveer 600 calorieën verbranden. Als hardlopen te inspannend voor je is of als zwemmen niet handig is, dan is fietsen wellicht de juiste activiteit voor jou.

Wat voor soort fiets is het beste voor beginners?

Er zijn veel verschillende soorten fietsen die geschikt zijn voor beginners of zelfs voor mensen die sinds hun kinderjaren niet meer hebben gefietst. Mountainbiken kan bijvoorbeeld een spannende manier zijn om af te vallen als je geïnteresseerd bent in een actieve sport. Als je iets rustigers en ongedwongens wilt, dan is wielrennen misschien het meest geschikt voor jou. Hybride fietsen is een andere optie die gemakkelijk is en toch een goede training geeft. Hybride fietsen zijn een stap hoger dan een cruiser-fiets omdat deze versnellingen en remmen heeft, maar toch brede banden en comfortabele stoelen heeft. Ze bieden rijders de mogelijkheid om roadtrips te maken met hun fietstas enkel. Het helpt hen ook om zonder al te veel moeite door de stad te reizen over ruw terrein zoals grindwegen of onverharde paden. Je zult niet al te veel moeite hebben om de controle over snelheid of richting te behouden tijdens bochten. Dit is belangrijk bij het bergop rijden en bij hoge snelheden bij afdalingen. Ze zijn perfect voor beginners die willen beginnen met stadsfietsen.

Overbelast jezelf niet

Zorg ervoor dat je inspanning overeenkomt met je huidige niveau, zodat je jezelf niet meteen overbelast. Als je niet erg fit bent, begin dan met een korte rit van slechts 10 minuten of zelfs minder, afhankelijk van hoeveel tijd en energie je hebt. Bouw de afstand en duur van je ritten geleidelijk op in de tijd totdat ze langer worden dan een uur per dag. Probeer niet te snel te veel te doen. Stop direct als het voelt alsof het uit de hand loopt. Dat betekent dat er iets mis is en het is belangrijk dat je luistert wanneer ons lichaam ons dat vertelt. Dit geldt ook voor kinderen die op kinderfietsen rijden. De tijd en de intensiteit van hun fietstraining moeten gebaseerd zijn op hoe actief ze zijn en er moet ook rekening worden gehouden met hun fysieke beperkingen. Ze moeten op hun eigen genieten van fietsen.