Energie Management Specialisten
Image default
Zakelijke dienstverlening

Digitalisering van erfgoed met een kwalitatief resultaat dankzij Metamorfoze

Tegenwoordig is het digitaliseren en het op deze manier bewaren van cultureel en andersoortig erfgoed van groot belang geworden. Steeds meer mensen, waaronder historici en hobbyonderzoekers, raadplegen het internet om gedigitaliseerd archiefmateriaal te vinden. Zo hebben zij altijd en overal toegang tot hun bronnen en zijn ze niet gebonden aan de openingstijden of andere beperkingen die een archief heeft. Om het verval van erfgoed tegen te gaan, oftewel minder kwetsbaar te maken voor invloeden van buitenaf, heeft de Nederlandse overheid het programma Metamorfoze in het leven geroepen. Met dit programma is het mogelijk om uw eigen collectie te digitaliseren en op de meest veilige manier te bewaren.

Kies voor een gedegen projectplan bij dit bedrijf

Door erfgoed zoals oude documenten en kaarten te digitaliseren, kan het op een veiligere manier worden bewaard. Het zal immers minder vaak fysiek geraadpleegd hoeven worden wanneer het direct op het internet te vinden is. Ook wanneer het fysieke erfgoed van slechte kwaliteit is of zelfs verloren is gegaan, is een digitaal exemplaar van groot belang. Metamorfoze is gericht op het behoud van cultureel en andere soorten erfgoed, een programma dat altijd op basis van een gedegen projectplan wordt ingezet door GMS. Dit bedrijf is vanaf dag één betrokken bij uw digitaliseringsproject. Het projectplan bevat alle stappen in detail, zodat u precies weet waar u aan toe bent wanneer u gebruikmaakt van Metamorfoze. Ook het samenspel tussen u als opdrachtgever, de Koninklijke Bibliotheek (KB) en GMS wordt in het projectplan beschreven.

Vraag naar meer informatie over uw digitaliseringsproject

Uiteraard is het Metamorfoze programma gebaseerd op strenge eisen als het gaat om digitaliseren, scannen en controle. Op het gebied van kwaliteit kunt u dan ook volledig rekenen op Metamorfoze. Bent u benieuwd naar de verdere procedure die GMS inzet voor de toepassing van uw digitalisering met dit programma? Of wilt u eerst informatie en/of advies inwinnen bij dit bedrijf? Schroom niet om contact op te nemen met hun specialisten. Zij helpen u graag op een persoonlijke manier verder.

https://gmsnl.com/