Energie Management Specialisten
Image default
Aanbiedingen

De Bavelse Berg: het zonnepark van Breda

Zonnepark De Bavelse Berg. Wellicht heb je er al eens van gehoord. Het park is een van de vele zonneparken in Nederland. Zonnepark De Bavelse Berg is een zonnepark gelegen in Breda. Het is vernoemd naar de nabijgelegen Bavelse Berg, een heuvel die een populaire plek is om te wandelen en te picknicken.

 

Ontwikkeld door lokale bedrijven

Het zonnepark is ontwikkeld door een consortium van lokale bedrijven en is opgeleverd in 2021. Het zonnepark bestaat uit een serie van zonnepanelen, verspreid over een oppervlakte van ongeveer 10 hectare. De panelen zijn gemonteerd op een volgsysteem dat de beweging van de zon langs de hemel volgt. Op deze manier kunnen de grote hoeveelheden energie die de panelen genereren geoptimaliseerd worden.

 

De Bavelse Berg levert een vermogen op van zo’n 7,2 MW. Dit zou genoeg zijn om zo’n 2000 huishoudens van stroom te voorzien. Naar verwachting produceert het park ongeveer 8,5 miljoen kWh elektriciteit per jaar, waardoor de regio minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen. Op deze manier dragen ze bij aan het tegengaan van de klimaatverandering.

 

Goed voor milieu en economie

Naast de milieuvoordelen zorgen deze zonnepanelen in Breda ook voor een belangrijke bijdrage aan de economie. Het park heeft nieuwe banen gecreëerd, zowel voor de aanleg van het park als voor het onderhoud, en het genereert inkomsten voor de inwoners van Breda door de verkoop van de elektriciteit.

 

Het zonnepark krijgt veel lof van omwonenden en milieugroeperingen voor zijn bijdrage aan duurzame energie. Het is slechts een van de vele projecten in Nederland, dat duidelijk bezig is met een inzet voor hernieuwbare energiebronnen, om zo de CO2-uitstoot te verminderen.

 

Een voorbeeld voor andere steden

Al met al is zonnepark De Bavelse Berg een waardevolle toevoeging aan de Bredase gemeenschap door het opleveren van schone energie en economische voordelen. Het is een model voor andere steden om te volgen in de transitie naar hernieuwbare energiebronnen.

 

 

https://interago-bv.nl/