Energie Management Specialisten
Image default
Bedrijven

4 Kleine tips om energie te besparen

We willen natuurlijk niet meer betalen dan nodig is voor onze energie, we betalen immers al genoeg. Om minder te betalen moeten we ook minder verbruiken. Dat kan op veel manieren. In deze blog gaan we kijken naar een paar kleine tips om energie te besparen.

1. Schakel over naar LED lampen

Heb je nog ergens geen LED lamp? Het is het beste als het hele huis voorzien is van LED lampen, deze gaan niet alleen veel langer mee, maar verbruiken ook een heel stuk minder. Als je ergens, bijvoorbeeld in de kelder of de garage TL buizen hebt hangen, dan is het ook hier mogelijk om deze te vervangen naar LED TL armaturen. Met LED TL armaturen bespaar je wel 70% aan energie uit.

2. Sluit de gordijnen iedere avond

Maak er een gewoonte van om ’s avonds een rondje door je woning te lopen en even alle rolluiken en gordijnen dicht te doen. Dit zal voorkomen dat de koude avond lucht naar binnen dringt en dat de warme lucht van in huis kan blijven hangen.

Vergeet echter niet in de ochtend alles weer te openen. Zodat het huis kan vullen met warm zonlicht.

3. Neem tocht strips voor alle deuren en ramen

Voorzie alle deuren en ramen van tocht strips. Zelfs een kleine spleet van een paar millimeter kan ervoor zorgen dat er veel warme lucht ontsnapt. Door alles nog eens extra met tocht strips af te dichten kun je ervoor zorgen dat dat niet meer gebeurt!

4. Houdt je energieverbruik bij

Zelfs als je nog geen slimme meter hebt kun je je maandelijks energieverbruik bijhouden door maandelijks je meterstanden op te schrijven. Houdt in de gaten waar je meeste verbruik gedaan wordt door misschien eens een apparaat een tijdje niet te gebruiken. Zo kun je erachter komen welke apparaten het meeste verbruiken. Als je verouderd witgoed hebt kun je deze het beste vervangen met energiezuinigere, nieuwere varianten. Dit zijn apparaten die constant aan staan, dit kan je energie rekening zeker verlagen.

https://lichtpartner.nl/led-tl-armaturen/