Energie Management Specialisten
Image default
Vervoer en transport

Hoe kun je het best brandstof besparen?

De brandstof prijzen zijn enorm omhoog gegaan, daarom is het van hoog belang dat we onze brandstof besparen. Wij vinden het belangrijk voor de natuur dat we zuinig rijden en onze co2 afdruk op de aarde kleiner maken. Ook bespaar je dus een hoop geld als je zuinig doet met je brandstof. Er zijn een paar manieren die je kunnen helpen met brandstof besparen.

Met behulp van het start -stopsysteem word de motor van de auto vanzelf uitgezet als je een tijdje stilstaat. Dankzij het systeem bespaar je dus een hoop brandstof terwijl je stilstaat bij een stoplicht, kruispunt etc. Door de motor niet op te laten warmen bespaar je een hoop energie.

Brandstof besparen met een routeplanner

Doordat je een routeplanner of navigatiesysteem gebruikt bespaar je ook brandstof. Omdat je de weg volgt word je langs de kortste en snelste weg geleid waardoor je dus brandstof bespaart. Cruise control is ook een factor dat meehelpt in het besparen van brandstof. Bijna elke auto heeft tegenwoordig wel cruise control. De cruise control zorgt ervoor dat de auto de zelfde snelheid aanhoudt. Hierdoor bespaar je een hoop remmen en optrekken wat extra brandstof vraagt.

Zet de bespaarmodus aan

Zet de auto op bespaarstand. Elke auto heeft tegenwoordig wel een bespaarstand die ervoor zorgt dat je zuinig kan rijden en brandstof bespaart. De bespaarstand kan ook nog invloed hebben op je airco en verwarming afhankelijk van je automaat. Vervolgens is het ook slim om brandstof te besparen door de auto uit te laten rollen naar het stoplicht, bij remmende auto’s en bij het aansluiten aan files.

Regelmatig onderhoud plegen

Laat ook regelmatig je auto checken bij de garage. Zorg ervoor dat de bandenspanning goed is. Ook een slecht onderhouden motor is slecht voor je brandstof besparing. Regelmatig onderhoud zorgt er ook voor dat je brandstof bespaart dus stel het niet te veel uit. Lees meer over brandstof besparen.

 

 

https://yeshugo.com/brandstof-besparen/