Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Wat is een Deep Cycle-batterij en waarom heb je er een nodig?

Het behouden van de levensduur van de batterij is een van de belangrijkste aspecten van een systeem op zonne-energie. Zonnepanelen wekken maar zoveel elektriciteit op als je in batterijen hebt opgeslagen. En de levensduur van die batterijen hangt af van hun type, grootte en hoe je ze onderhoudt.

 

Een deep-cycle-accu is beter bestand tegen herhaalde en langdurige ontladingen dan traditionele auto-accu’s. Ze worden vaak gebruikt voor de opslag van hernieuwbare energie in systemen zoals zonne-energie, windenergie en elektrische voertuigen.

 

Er zijn veel factoren die de levensduur van uw deep cycle-accu kunnen beïnvloeden, zoals gebruik en onderhoudsmethoden.

 

Verschillende soorten Deep Cycle-batterijen

Deep cycle-batterijen worden gebruikt in een verscheidenheid aan zowel huishoudelijke als industriële toepassingen. Deze batterijen zijn zeer populair in omgevingen met hernieuwbare energie, die autonome voertuigen en andere alternatieve energiebronnen aandrijven.

 

Verschillende soorten Deep Cycle-batterijen

 

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten deep cycle-batterijen op de markt. De meest populaire typen zijn 8D-batterijen, 6V-batterijen en 4D-batterijen. Deze batterijtypes variëren in grootte, gewicht, aantal cellen in de batterijbehuizing en hebben meestal ook verschillende capaciteiten voor het opslaan van elektriciteit. Raadpleeg bij het selecteren van een deep cycle-batterij voor uw toepassing het technische gegevensblad om er zeker van te zijn dat u de juiste maat krijgt voor uw toepassingsbehoeften.

 

Hoe u de beste deep-cycle-batterij kiest voor uw behoeften

De eerste stap bij het kiezen van de juiste deep-cycle-accu is het bepalen van het type accu dat u nodig heeft. Er zijn drie verschillende soorten deep-cycle-accu’s verkrijgbaar, overstroomde lood-zuuraccu’s, AGM- en gelaccu’s. Overstroomde loodzuuraccu’s zijn goed voor gebruik in voertuigen die niet veel stroom nodig hebben en waar u een accu met een zeer grote capaciteit wilt. AGM- en gelbatterijen zijn beter voor toepassingen die een hogere spanning en minder fietsen vereisen, zoals golfkarretjes of boten met trollingmotoren.

 

In sommige gevallen is het het beste om twee 12 volt accu’s in serie te gebruiken voor krachtige toepassingen zoals rolstoelen of scooters. Deze configuratie voorkomt dat een van beide batterijen onder de 10 volt zakt wanneer de andere wordt ontladen of dat de laadlimieten op elke cel niet worden overschreden. Zoals je kunt zien is er veel te doen.

 

https://multibat.nl/76-trojan-deep-cycle