Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Lithium accu

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan. Elk apparaat met elektronica heeft tegenwoordig een accu. En dat is handig! Zo hoef jij dat apparaat niet constant aan het stroom te leggen, maar kan je hem ergens mee naar toe nemen. Een accu levert namelijk elektronische energie dat normaal uit een stopcontact komt. Het opladen van zo’n accu kan lang duren, maar gelukkig zijn er accu’s die heel lang mee kunnen. Denk maar eens aan een Lithium accu.

 

Voordelen lithium accu

Een lithium accu heeft een aantal voordelen in vergelijking met andere accu’s. Zo is het de ideale energiebron wanneer je een lichte accu wilt met een hoog vermogen. Doordat de lithium accu geen loodzuur bevat laadt hij ook nog eens supersnel op. Dit maakt hem ideaal voor vele verschillende apparaten. De levensduur van de accu is erg lang, waardoor je met een lithium accu een echte topper in de accu industrie haalt. Ondanks zijn hoge vermogen kan de lithium accu niet altijd ingezet worden, bij bijvoorbeeld een hoog verzoek aan cyclisch vermogen is het slimmer om een tractieaccu te nemen.

 

Hoe werkt een accu

Een accu gebruik je om elektrische apparaten te laten werken, zij hebben namelijk stroom nodig. In een accu zit namelijk elektrische energie die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld een auto of zitmaaier kunnen starten. Doordat er in een auto of zitmaaier een dynamo zit laadt hij zichzelf automatisch weer bij. Hierdoor sta je niet ineens onderweg zonder stroom. In een accu zitten allemaal verschillende cellen die positief of negatief geladen zijn. Doordat er verschillende chemicaliën zitten op deze platen wordt er een soort van spanning gecreëerd. Met deze spanning wordt de stroom geleverd waardoor jouw auto of zitmaaier het doet en kan blijven rijden. Soms staat een accu ook in het openbaar, dan kan het handig zijn om een accubak aan te schaffen om de accu te beschermen tegen het weer.

https://multibat.nl/114-lithium-accu