Energie Management Specialisten
Image default
Electronica en Computers

De voor en nadelen van een draadloos en een bekabeld alarmsysteem

Vroeger waren alle beveiligingssystemen bedraad. Dit betekent dat alle alarmapparatuur fysiek verbonden was met een draad. Deze draad loopt van het beveiligingspaneel naar alle deur- en raamcontacten en alle bewegingssensoren. Deze systemen hadden ook een alarmpaneel dat zich meestal in een gangkast bevond of eventueel op zolder. Het bedieningspaneel had ook een minimum van 4 draden naar het bedieningspaneel. Dit soort systemen worden vandaag de dag nog steeds gebruikt en zijn wijdverspreid over het hele land.

Nadelen van een bekabeld alarmsysteem

Een alarmsysteem van dit type heeft alle kenmerken van een draadloos alarmsysteem, dus wat kenmerken betreft kunnen ze met elkaar wedijveren. Het probleem met deze systemen is dat er een draad moet worden aangelegd van het bedieningspaneel naar elk nieuw apparaat. Dit maakt het voor een doe-het-zelver erg moeilijk om een beveiligingssysteem te installeren. Er is ook de kwestie van mogelijke schade aan het fysieke stuk draad. De draad kan worden afgeknaagd door knaagdieren of gebroken door andere aannemers die op uw zolder zijn voor ongerelateerde reparaties. Dit soort reparaties kan zeer kostbaar zijn omdat er een behoorlijke hoeveelheid probleemoplossing bij komt kijken. De eigenlijke reparatie kan klein zijn, maar de tijd die het kost om uit te zoeken wat er gerepareerd moet worden, kan uren in beslag nemen.

Draadloze alarmsystemen

Een draadloos alarmsysteem heeft een groot voordeel ten opzichte van een bekabeld systeem in dat nieuwe alarmsysteem apparaten kunnen zeer eenvoudig worden toegevoegd. Zelfs een doe-het-zelver kan naar behoefte apparatuur toevoegen. Er zijn ook geen draden bij betrokken, behalve dan de draad om het bedieningspaneel van stroom te voorzien. Alle draadloze apparatuur werkt op batterijen. Deze batterijen kunnen een jaar of langer meegaan. Het systeem wordt bewaakt, zodat geknoei met de apparaten wordt gedetecteerd. Wanneer de batterijen te zwak worden om nog te kunnen werken, wordt er een storingsmelding gegenereerd om u te laten weten dat het tijd is om de batterijen te vervangen. Dit is zeer eenvoudig te doen door de eigenaar van het alarmsysteem, zodat het niet nodig is een beroep te doen op de service als u maar een beetje handig bent. Er zijn geen noemenswaardige draden, dus er kan geen schade aan worden toegebracht.

Nadelen van een draadloos alarmsysteem

Het draadloze alarmsysteem werkt op batterijen en ook al gaan die lang mee, toch zullen ze op een gegeven moment vervangen moeten worden. Als u een groot aantal home security apparaten dan de kosten in aanmerking moeten worden genomen als onderdeel van de kosten van het onderhoud van het systeem. Een ander potentieel probleem met een draadloos systeem is het bereik van de alarmapparatuur. Afhankelijk van de constructie van het huis of bedrijf kan het voor het bedieningspaneel moeilijk zijn om het signaal te ontvangen. In grotere woningen kan het bereik een beperking zijn en is wellicht een draadloze repeater nodig. Dit vergroot het signaalbereik van uw draadloze alarmapparatuur, maar brengt wel extra kosten met zich mee.

Hybride alarmsystemen

Deze systemen zijn een combinatie van draadloze en bekabelde systemen. De meeste bedrade alarmpanelen kunnen worden omgebouwd tot een hybride type paneel. U kunt een module toevoegen die met het bedrade paneel communiceert en u in staat stelt draadloze apparatuur toe te voegen. Er zijn ook draadloze panelen die apparaten hebben die gebruik kunnen maken van bekabelde zones. Als u al een aantal bekabelde zones hebt en u wilt upgraden naar een draadloos systeem, dan kan dit gemakkelijk worden gedaan door een deurcontact te gebruiken dat geschikt is voor een vaste magnetische sensor.

Al met al is een draadloos systeem veel veelzijdiger dan een bekabeld alarmsysteem. Veel alarmbedrijven willen een bekabeld systeem installeren omdat ze onderaannemers gebruiken en zich niet bekommeren om de hoeveelheid werk om het systeem te installeren omdat ze een vast tarief betalen. Als u uw huiswerk doet en besluit dat u een draadloos alarmsysteem wilt hebben, laat u dan niet overtuigen dat een bekabeld systeem beter is.

https://www.securitythuis.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe een IPTV-box te kiezen?