Energie Management Specialisten
Image default
Aanbiedingen

Houd de zon buiten! Hoe je je huis kunt beschermen tegen hitte

Het zomerseizoen breekt weer aan en de hitte kan soms ondraaglijk zijn. Jullie weten vast hoe het voelt om in een huis te zitten dat als een oven aanvoelt. Gelukkig zijn er manieren om de zon buiten te houden en de temperatuur in je huis te verlagen. In deze blog delen we enkele handige tips voor het beschermen van je huis tegen de hitte.

 

Zonwering

Zonwering is misschien wel de beste oplossing voor het buiten houden van de zon. Er zijn verschillende soorten zonwering opties zoals rolluiken en zonneschermen. Rolluiken zijn ideaal voor totale verduistering en isolatie, terwijl zonneschermen de zonnestralen buiten houden maar toch licht doorlatend. Een andere optie is screens. Deze worden vaak gebruikt bij deuren en ramen.

 

Zonwerend glas

Een andere manier om de zon buiten te houden is door de ramen te voorzien van zonwerend glas. Dit glas werkt als een filter en houdt de warmte buiten. Het voorkomt ook dat je meubels en andere eigendommen verkleuren vanwege blootstelling aan de zon.

 

Isolatie

Door het isoleren van dak- en spouwmuren kun je de warmte buiten houden. Door het verbeteren van de isolatie van je huis kun je namelijk de temperatuur van je huis reguleren. Dit leidt tot een lagere energierekening en een betere leefomgeving.

 

Gordijnen

Gordijnen zijn niet alleen decoratief, ze zijn ook perfect om zonlicht en hitte buiten te houden. Je kunt kiezen voor dikkere gordijnen van materialen als wol en fluweel die zonnestralen niet doorlaten. Houd je toch van daglicht? Ga dan voor sheer gordijnen: deze laten licht wel door, maar houden de warmte tegen.

 

Airco

De meest eenvoudige manier om de temperatuur in je huis te verlagen is door het installeren van airconditioning. Het biedt verkoeling in snikhete zomers en verhoogt het comfort in je huis. Ook hierbij zijn er diverse opties verkrijgbaar, van de traditionele airco tot airconditioning units welke in ramen en plafonds geplaatst kunnen worden.

 

Dit waren onze tips voor het beschermen van je huis tegen de hitte van de zon. Sommige van deze oplossingen zijn duurder dan andere, het is aan jou om een aanpak te kiezen die het beste past bij je budget en behoeften. Hopelijk zorgen deze tips voor meer comfort tijdens de warme zomerdagen.


https://www.glasgigant.nl/dubbel-glas/