Energie Management Specialisten
Image default
Huishoudelijk

Duurzame en goedkope elektrische boilers, de trent van het moment…

Duurzame en goedkope elektrische boilers, de trent van het moment…

Met een elektrische boiler kun je heel eenvoudig en goedkoop je water verwarmen. Het is alleen wel belangrijk dat je een paar basis regels in je achterhoofd houdt als je er eentje aanschaft. Een elektrische boiler is helemaal van nu en de keuze is reuze, dus maak het jezelf makkelijk en doe even de on-line boiler calculator op de website van elektrischeboiler.eu, dan weet je zeker dat je de juiste boiler kiest.

Hieronder vind je de link; 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Een boiler of elektrische boiler is een simpel ding, het is gewoon een voorraadvat waar water in wordt opgewarmd dmv een verwarmingselement. Een boiler kan echter niet eindeloos warm water blijven geven. Als het al het warme water in het vat opgebruikt is, wordt het vat opnieuw aangevuld met koud water, dit moet natuurlijk weer opnieuw verwarmd worden. Hoe kleiner het boilervat, hoe sneller deze ‘leeg’ is. Leeg staat tussen haakjes, want een boiler is nooit leeg, het warme water is alleen opgebruikt. 

Houd rekening met de ruimte die je hebt.

Hoe groter de boiler, hoe meer ruimte je daar voor nodig is. Check dus altijd hoe groot de boiler kan zijn en wat de beste plek is om de boiler te plaatsen. Een elektrische boiler kan bijvoorbeeld geplaatst worden op plekken waar een gas boiler niet geplaatst kon worden omdat je voor een elektrische boiler geen rookgas afvoer nodig hebt. Een elektrische boiler kan dus gewoon in een ruimte geplaatst worden waar geen ventilatie is. Op de website van elektrischeboiler.eu vind je een ruim assortiment elektrische boilers.

Ieder merk of model heeft zijn eigen specifieke eigenschappen:

• De traditionele ronde boiler, onderaansluitingen en verticaal te plaatsen

• De horizontale boilers met aansluitingen aan de onderzijde

• Horizontale boilers met de aansluitingen aan de linker en rechterzijde (hier zit een patent op)

• Nieuwerwetse platte design boilers met een geringe diepte van slechts 27 cm die je verticaal of horizontaal kunt plaatsen

• Grote boilers van 200 liter of meer die op pootjes staan 

 

 

Heb je een schuin dak? Dan is een horizontale boiler de beste keuze. Een design boiler kan in het zicht gehangen worden of worden weggewerkt in een kastje. Bij grote gezinnen of bij huizen met meerdere badkamers en stortdouches is een groot formaat boiler waar je voor zou moeten gaan. En neem liever een boiler met iets overcapaciteit dan een te kleine, dat voorkomt irritaties.

 

Deze punten zijn ook belangrijk:

• Hoeveel water verbruikt je douchekop?

• Met hoeveel mensen woon je?

• Wordt er op 1 moment gebruik gemaakt van de douche of bad of wordt er snel achter elkaar door meerdere personen gedouched of gebadderd?

• Hoe lang duurt de gemiddelde douchebeurt per persoon?

  

# Deskundig advies

Op de site van elektrischeboiler.eu staat bij alle producten wat de specificaties zijn plus handleidingen die je makkelijk kunt downloaden.  Alleen geen situatie is gelijk, dus zijn ze bij elektrischeboiler.eu ook 24/7 bereikbaar via de mail en tijdens werkdagen is kun je altijd telefonisch even om advies te vragen.

https://elektrischeboiler.eu/