Energie Management Specialisten
Image default
Huishoudelijk

Badkamer schilderen of laten schilderen?

Sta jij je ’s ochtends tijdens het wassen en tandenpoetsen te irriteren aan de inrichting en kleuren van je badkamer? Dan wordt het de hoogste tijd voor een nieuwe badkamer. Je hoeft overigens niet gelijk alle meubels, lampen en tegels van de wand te trekken want zelfs zonder grote verbouwing kan je al heel veel bereiken. Door simpelweg de bestaande muren te verven geef je een bestaande badkamer een hele nieuwe aanblik. Met frisse ogende kleuren zul je verbaasd staan van het resultaat dat je kunt bereiken. Voeg er nog wat nieuwe decoraties en andere verlichting aan toe en je hoeft je nooit meer te ergeren terwijl je staat te douchen.

De muren en het plafond schilderen

Lange tijd waren badkamers witte ongezellige ruimtes waar vocht vrij spel had. Er werd destijds vaak voor wit gekozen omdat die kleur het minste de vochtvlekken en kalkaanslag van toen liet zien. Inmiddels kan iedereen zijn badkamer naar zijn of haar eigen smaak inrichten. Wil je de muren van een nieuwe kleur voorzien, maar vind je zelf schilderen erg moeilijk? Huur dan een erkende schilder in. Als je een mannetje met een mannetje kent die af en toe schildert dan kun je het net zo goed zelf doen. Het resultaat is waarschijnlijk net zo slecht maar je houdt in ieder geval je geld in je zak. Een professionele schilder kan je ideeën over de juiste kleuren geven en hij weet welke soort verf er gebruikt moet worden.

Welke kleuren wil je in je badkamer?

Natuurlijk kun je een echt statement maken als je voor een modekleur kiest. Maar daar moet je wel mee oppassen. Als over enkele jaren die kleuren die je gebruikt hebt geen trend meer zijn dan zit jij nog steeds tegen die kleuren aan te kijken. Je kiest het beste voor lichte en frisse kleuren zodat de badkamer ook fris en groot aanvoelt. Een donkere kleur laat een ruimte kleiner lijken vooral als deze ruimte geen raam heeft zoals veel badkamers. Gebruik ook de juiste soorten verf. De schilder weet wat hij gebruiken moet maar als je het zelf doet moet je niet vergeten een primer te gebruiken voordat je de nieuwe kleur op de wanden en het plafond aanbrengt. Dit product dat op verf lijkt zorgt ervoor dat de nieuwe verf goed hecht. Omdat de badkamer altijd vochtig is raden we je aan een waterdichte verf en primer te gebruiken. Zo kan vocht niet tot de muur doordringen en schimmel veroorzaken.

Verlichting en decoraties in je nieuwe badkamer

Als je uiteindelijk klaar bent met schilderen dan kun je door slim gebruik te maken van verlichting en decoraties een bijzondere sfeer in jouw badkamer scheppen. Met verlichting die meerdere lampen bevat, zoals een rail met spots, kun je bepaalde hoeken en delen van je badkamer extra in het licht zetten. Door daar bijzondere decoraties te plaatsen krijg je een bijzonder effect. Wil je liever geen decoraties in je nieuwe badkamer? Zorg er dan voor dat de verlichting donkere plekken verlicht om een extra gevoel van ruimte te creëren. We zeiden het al eerder, als iets er donker uitziet lijkt het kleiner.