Energie Management Specialisten
Image default
Bedrijven

De voordelen van een kubistische woning

U ziet ze steeds vaker voorbij komen: kubistische woningen. De woningen zijn kenmerkend aan het eenvoudige, maar toch strak en luxe uitstraling. Deze stijl van moderne architectuur is niet alleen heel erg mooi uit van buiten, deze woningen schelen u namelijk ook een hoop kosten en bied het u meer ruimte.

 

Zuinig verbruik

De meeste kubistische woningen hebben grote ramen door de woning heen waardoor er een grote hoeveelheid van natuurlijk licht binnenkomt. Dit heeft niet een maar twee voordelen: door het natuurlijke licht zal u minder gebruik te hoeven maken van het licht thuis en zal het ook al warmer zijn waardoor er minder gas verbruikt hoeft te worden voor de verwarming. Dit scheelt u gelijk kosten op twee gebieden. U kunt ook nog zonnepanelen boven op het dak plaatsen voor meer kostenbesparing op uw energie, dit is geheel optioneel. Deze zijn ook minder zichtbaar doordat het dak plat is.

Volledig ruimtegebruik

Doordat het dak plat is heeft u meer ruimte op de bovenste verdieping van uw woning. Door deze extra ruimte ogen uw ruimtes groter en strakker, dit kan als een rustige uitstraling ervaren worden. Door deze extra ruimte kunt u de ruimte in de kamer beter benutten. Wanneer u geen zonnepanelen op uw dak hebt geplaatst kunt u zelfs een dakterras maken. Dit is ideaal voor de zomer en ook qua ruimtegebruik. Ook het zelf inrichten van een dakterras is geheel optioneel.

https://bruis-architectuur.nl/kubistische-woning/