Energie Management Specialisten
Image default
Dienstverlening

Bespaar maximaal door subsidie op LED verlichting voor uw bedrijf

De overheid ziet graag dat steeds meer bedrijven de overstap gaan maken naar bedrijfsmiddelen die efficiënt voor de energie zijn, zoals overstappen van conventionele verlichting naar LED verlichting. Om deze overstap zo veel mogelijk te stimuleren biedt de overheid subsidie op LED verlichting. Door deze regeling bespaart u niet alleen op energie door de zuinige LED verlichting, u profiteert ook nog eens van fiscale voordelen.

Voor de Energie Investeringsaftrek (EIA) komen meerdere maatregelen in aanmerking. Al deze maatregelen staan op de Energielijst, zoals onder andere LED verlichting.

Wilt u overstappen op LED verlichting? Dan kunnen wij van LED Design Holland u op meerdere punten helpen. Allereerst komen we bij u langs om u te adviseren welke LED verlichting het beste bij uw situatie past. Voor het aanvragen van subsidie moet er een EIA-aanvraag ingediend worden bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Deze aanvraag moet binnen drie maanden gedaan worden. Dit zullen wij voor u doen. De RVO vraagt om de opdrachtbevestiging met beschrijving, eisen en technische gegevens. Al deze punten worden door ons bij de aanvraag aangeleverd. Meestal neemt de periode tussen aanvraag en toekenning enkele weken in beslag, veelal omdat de RVO nog om extra gegevens zal vragen, waaronder een toelichting op de investering of specificaties.

U ontvangt een beschikking zodra de aanvraag voor subsidie is goedgekeurd. Op deze beschikking staat het EIA-investeringsbedrag gemeld. 45 procent van dit bedrag kunt u op uw fiscale winst in mindering brengen. Dit geeft u een fiscaal voordeel dat zeer interessant is. U kunt dus profiteren van energiebesparing, subsidievoordeel en een lagere energienota.

LED verlichting kent veel voordelen

De investering voor LED verlichting in een bedrijfshal zult u al binnen twee jaar hebben terugverdiend. Kiezen voor LED verlichting in een bedrijfshal geeft u, naast fiscale voordelen, nog meer voordelen:

  • LED verlichting is niet brandgevaarlijk doordat de verlichting niet warm wordt
  • LED verlichting geeft nauwelijks lichttrillingen
  • LED verlichting is onderhoudsarm, de lampen gaan zeer lang mee (tot wel 100.000 uur)
  • De keuze in verschillende armaturen die explosievrij zijn is ruim
  • LED verlichting is in diverse kleurtemperaturen leverbaar

 

https://www.leddesignholland.nl/