Energie Management Specialisten
Image default
Dienstverlening

Zonnepanelen besparen energie

Het laten installeren van zonnepanelen is een goed idee. Je kunt er namelijk een hoop geld mee besparen op je energie rekening. Hoe dat precies werkt en waar je op moet letten bij de installatie van je zonnepanelen? Dat lees je in deze blog.

Geld besparen dankzij je zonnepanelen

Veel mensen denken dat ze energie besparen dankzij hun zonnepanelen, maar dat is eigenlijk niet het geval. Geld besparen dankzij de installatie van zonnepanelen wel! Dat zit zo. Door zonnepanelen te laten installeren gaat het verbruik van je andere apparaten vaak niet naar beneden. Je wasmachine, droger of CVketel gaat namelijk niet minder verbruiken. Toch kun je een hoop centen besparen door zonnepanelen. Vooral als je overstapt van huishoudelijke apparaten die gas verbruiken. Een CVketel laten vervangen voor een electrische warmtepomp is wat dat betreft een goed voorbeeld. Na de aanschaf van je zonnepanelen leveren deze eigenlijk alleen maar geld op. Als je dus je gaskosten kunt drukken door over te stappen op “gratis” electrische energie vanuit je zonnepanelen is dat een goed idee.

Waar moet ik zonnepanelen kopen?

Als je het aan ons vraagt is het een goed idee om zonnepanelen aan te schaffen bij een betrouwbare partij. Een bedrijf met een hoop goede reviews zoeken is vaak een goed begin. Daarnaast is het handig om te kijken naar de kwaliteit van het materiaal wat ze gebruiken. De kwaliteit van zonnepanelen kan namelijk nogal verschillen. Kies dus altijd voor hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen om er zeker van te zijn dat je goed zit. Een aantal grote spelers op de markt, zoals Essent, Greenchoice en Centraal beheer bieden allemaal oplossingen hiervoor. Een andere optie is om te kijken naar tussenpartijen waarvan je zeker weet dat je goed zit. Kijk dan altijd naar de garantie op zowel de zonnepanelen als de omvormers zodat je zeker weet dat je lang plezier hebt van je installatie.

https://www.uwgroenestroom.nl/zonnepanelen/