Energie Management Specialisten
Image default
Relatie

Waarom heeft mijn partner soms ruimte nodig?

Je bent in een relatie en het weleens voorkomen dat je partner tegen je heeft gezegd dat hij of zij even ruimte voor zichzelf wilt hebben. Als je partner niet goed kan communiceren waarom dan kan dat best voor verwarring zorgen. Communiceren is erg belangrijk in een relatie en het is goed dat je partner aangeeft om even ruimte nodig te hebben. Dit hoeft niet meteen iets negatiefs te zijn en het is goed om daar dan ook rekening mee te houden wanneer je zoiets van je partner hoort. In deze blog wordt er toegelicht wat de redenen kunnen zijn en wat je als partner kan doen. 

Je partner is op erg op zichzelf gericht 

Sommige mensen vinden het prettig om zo nu en dan even iets voor zichzelf te doen. Meestal zijn ze niet gewend om erg sociaal te zijn en dus hebben ze soms de tijd nodig om even tot zichzelf te komen. Dit is zeker niks negatiefs. Als je zulke mensen hun ding laat doen dan is dat juist goed. Als je boos wordt of ze tegenhoudt dan zal dit negatieve effecten hebben op de relatie. Het is dan ook altijd goed om de ander zijn/ haar ding te laten doen als deze persoon daar behoefte aan heeft. In de meeste gevallen geeft deze persoon dan ook aan dat ze even iets voor zichzelf willen doen. Als iemand dit niet aangeeft dan is het ook zeker niet erg om dit aan je partner te vragen. Communicatie is key en daarom is het goed om altijd te blijven communiceren. Vooral als situaties niet duidelijk zijn. 

 

Je partner moet zijn/haar gedachten en gevoelens verwerken

Wellicht is er iets gebeurd wat niet met je relatie te maken heeft. Dan kan het zijn dat je partner even tijd nodig heeft om dit alleen te verwerken. Niet iedereen vindt het namelijk prettig om alles te delen met anderen en wil op zo’n moment liever alleen zijn. Geef je partner vooral de ruimte en tijd om dit op zijn of haar eigen manier te verwerken. Natuurlijk kan je wel aangeven dat als je er voor degene bent als je partner iets nodig heeft. Zo heb je aangegeven dat je er voor je partner bent, zonder dat je blijft aandringen. Vaak is er sprake van bijkomende complicaties waardoor het nog lastiger te bespreken is, zoals wanneer je  partner in het buitenland woont. Wanneer het echt niet lukt is een scheiding een optie. Scheiden vanuit het buitenland.