Energie Management Specialisten
Image default
Bedrijven

Toon respect naar elkaar

Een goede mediator in Assen kan je helpen als je tegen dingen aanloopt tijdens je scheiding. Een scheiding is natuurlijk nooit leuk en het neemt altijd spanning met zich mee. Als je geen kinderen hebt is dit iets waar je gewoon samen uit moet komen, maar als je kinderen hebt is het belangrijk dat ze hier niet mee belast worden. De situatie op zichzelf is al vervelend genoeg. Soms gebeurt het dat ouders flinke haat tegenover elkaar krijgen en dit uitspreken naar de kinderen. Kinderen willen altijd loyaal blijven aan hun ouders dus dit wordt dan verstoord. Je kan als volwassene niet je kind opzetten tegen je partner.

Stomme zaken regelen

Daarnaast kan de mediator in Assen helpen bij de praktische zaken, zodat jullie dat onder begeleiding kunnen overleggen. Dit verkleint de kans op woede en een lastig proces. Denk bijvoorbeeld aan het verdelen van de spullen. Dit kan in een middagje geregeld zijn als jullie er even voor gaan zitten. Het is echter niet het leukste klusje en er zullen veel oude herinneringen omhoog komen die weer emoties kunnen losmaken. Met een mediator zal het makkelijker zijn omdat er dan heel praktisch geredeneerd wordt. Ook is de kans minder groot dat er kinderachtig gedaan wordt over spullen. Alles zal zo eerlijk mogelijk verdeeld worden.

Luister naar het kind

Wanneer je al uit elkaar bent kan een mediator uit Assen ook gesprekken voeren met de kinderen. Hierin wordt goed geluisterd naar de wensen van het kind. Willen ze evenveel bij beide ouders zijn of zijn ze bijvoorbeeld liever meer bij hun vader? Vervolgens wordt er gekeken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Als de vader bijvoorbeeld elke dag aan het werk is, is dat niet handig met jonge kinderen. Ze kunnen nog niet voor zichzelf koken of zelf naar bed gaan. Dan is het dus handig als ze bij hun moeder zijn. Hierin worden duidelijke afspraken gemaakt met de mediator erbij.