Energie Management Specialisten
Image default
Dienstverlening

Slaan je stoppen vaak door? Dit kan er aan de hand zijn!

Je bent er inmiddels misschien aan gewend, maar eigenlijk weet je dat het niet zo hoort: af en toe als je een stekker in een stopcontact steekt slaat er een stop om. Het is niet alleen hartstikke onhandig, maar het kan ook wijzen op grotere problemen in het elektriciteitsnet van je huis. Als je veel last hebt van dit probleem raden we je aan om contact op te nemen met Elektricien Zoetermeer om ervoor te zorgen dat je nooit meer last hebt van het probleem, en zodat je je geen zorgen hoeft te maken om je veiligheid?

Wat zorgt voor doorgeslagen stoppen?

De functie van een stop is vrij simpel: als er te veel stroom doorheen gaat slaat de stop door om de rest van het net te beschermen. Maar wat veroorzaakt dat probleem? Meestal zit het erin dat een groep meer stroom verbruikt dan zou moeten. Een groep is een deel van je huis dat op een stop zit en apart van de rest van het huis uit te schakelen is. Een groep kan niet meer dan 3500 watt gebruiken. Dit is vrij veel, maar als de groepen oud zijn kan het zijn dat er teveel apparaten op een groep zitten.

Laat de groepen kleiner maken!

Vroeger waren er niet zoveel apparaten die stroom verbruikten. Er waren wat lampen en misschien een wasmachine. Tegenwoordig gebruikt vrijwel alles stroom, en dus zit je als je huis van voor deze tijd is vaker met een groep die meer dan 3500 watt vraagt. Om dit probleem op te lossen kan je een elektricien vragen om de groepen op te splitsen. We raden je dan aan om daarnaast aparte groepen te maken voor grootgebruikers, zoals elektrische fornuizen en laders van elektrische auto’s.