Energie Management Specialisten
Image default
Cadeau

Maak kennis met de speedcubing-tweeling die slechts op een milliseconde van elkaar kan worden gesche

De rivaliteit tussen de broers en zussen van Sebastian en Philipp Weyer bereikte zijn hoogtepunt tijdens de recente Rubik’s Cube World Cup in ongetwijfeld het meest nabije duel in de geschiedenis van de speedcubing. Lees meer over de tweeling in dit interview.

De Duitse tweeling Sebastian en Philipp Weyer stonden tegenover elkaar op het podium van de Rubik’s Cube World Cup, met de overwinning op het spel, maar vooral de nieuwste opscheppen van een rivaliteit tussen broers en zussen die twee decennia heeft geduurd.
Het doelwit was simpel: de snelste man tegen de klok bij het oplossen van de Rubik’s Cube zou de overwinningsbuit krijgen. Beiden waren een beetje verlegen voor hun persoonlijke records – bijna vier seconden in feite – maar het enige dat ertoe deed, was wie sneller op de zoemer ging.
Uiteindelijk was het de 21-jarige Sebastian die de buit pakte, zijn tijd in Moskou van 8.461 seconden versloeg zijn broer net met 0.001s: zo dichtbij als maar kan.

Het paar is een internetsensatie geworden, met de clip van hun pacy-duel alleen al op Instagram door drie miljoen mensen bekeken. Na die specifieke nagelbijter spraken we met hun broers over die wedstrijd en het verhaal achter hun levenslange rivaliteit.
Het kerstcadeau dat een rivaliteit tussen broers en zussen veroorzaakte
De komende feestdagen markeren een decennium sinds de Duitse broers voor het eerst probeerden de Rubik’s Cube op te lossen, na een gezamenlijk geschenk van hun ouders.
“We zijn allebei tegelijk begonnen met het oplossen van Rubik’s Cubes, aangezien we er allebei een kregen als kerstcadeau in 2009”, legt Sebastian uit. “Aanvankelijk wilde alleen mijn broer er een voor Kerstmis, maar mijn ouders besloten mij er ook een te geven, omdat ze wisten dat ik er toch een had gewild zodra ik had gezien dat Philipp er plezier aan beleefde.”

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be