Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Lithium accu kopen

Veel apparaten lopen tegenwoordig op een accu. Een sterke accu is dan wel handig. Dan valt je apparaat niet ineens uit. Een apparaat moet ook voorzien worden van de juiste accu om goed te kunnen draaien. Er zijn veel verschillende soorten accu’s. Een van die soorten is een lithium accu. Dit is een perfecte accu bij een apparaat dat veel vermogen vraagt bij een relatief laag eigen gewicht. Dit komt door zijn hoge power-to-weight ratio. Deze ratio is een berekening die meestal wordt toegepast op motoren en mobiele stroombronnen om de ene eenheid met de andere te kunnen vergelijken. Klinkt allemaal heel technisch, maar het komt er dus op neer dat je deze accu nodig hebt met een apparaat dat veel vermogen vraagt bij een relatief laag eigen gewicht.

Voordelen van een lithium accu

De hoge power-to-weight ratio is dus al meteen het eerste voordeel van een lithium accu kopen. Een ander voordeel is dat de accu’s sneller oplaadbaar zijn dan de accu’s met lood zuur. Dit maakt ze handiger op lang termijn. Dat is dan ook precies waarom je een lithium accu kopen moet. Voor de lange termijn, daarnaast is de accu ook functioneel erg gemakkelijk en is de levensduur langer dan die van andere accu’s.

Accu kopen

Als op zoek bent naar een nieuwe accu voor een apparaat. Dan is het belangrijk om eerst goed te kijken naar wat voor accu je nodig hebt. Er zijn verschillende accu’s en de ene is geschikt voor een bepaald soort apparaat en de ander juist voor weer een totaal ander apparaat. Daarom moet je goed uitzoeken wat voor soort accu je kopen gaat. Een lithium accu kopen is een goed idee als je op zoek bent naar een accu die het lang volhoud en eentje die een hoge power-to-weight ratio heeft.

https://multibat.nl/114-lithium-accu