Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Hoe kies jij de beste kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan is een behoorlijke uitgave wanneer je besluit deze aan te schaffen voor in je nieuwe of bestaande keuken. Om deze reden moet je van te voren goed inschatten of een kokendwaterkraan wel wat is voor jouw. Toch biedt een kokendwaterkraan vaak vele voordelen en mogelijkheden in combinatie met een lange gebruiksduur en besparing op energie. Om deze reden voor jouw 4 onderwerpen waar je aan moet denken bij aankoop van een kokendwaterkraan:

  • Hoe werkt een kokendwaterkraan?

  • Hoe kies ik het juiste reservoir?

  • Hoe kies ik de juiste kraan?

  • Wat zijn de verdere voordelen van een kokendwaterkraan?

Hoe werkt een kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan bestaat altijd uit meerdere elementen waaronder een reservoir voor het kokende water en de kraan zelf. In het reservoir wordt het kokende water op temperatuur gehouden voor als jij het kokende water nodig hebt. Je kan het kokende water uit de kraan laten komen door een aparte knop. Sommige van de kokendwaterkranen beschikken ook over een apart meegeleverd filter welke het water kan zuiveren voor een langere levensduur van je systeem en sommige zelfs zuiverder water.

Hoe kies je het juiste reservoir?

Voor het aansluiten van het reservoir heb je allereerst warm en koud water toevoer nodig en een elektriciteitsaansluiting. Er zijn ook combi reservoirs die werken met alleen een koudwaterleiding wanneer er geen warm water leiding aanwezig is. Deze combi reservoir kan ook gebruikt worden voor het leveren van normaal warm water in de keuken. Hierdoor zou je het verbruik van warm water uit de CV-ketel kunnen beperken.

Hoe kies ik de juiste kraan?

Wanneer je gaat voor een kokendwaterkraan kun je kiezen uit verschillende soorten kranen. Als eerste kun je kiezen voor een losse kraan voor kokend water naast je bestaande kraan. Maar er zijn ook mooiere oplossingen zoals de 3in1 kokendwaterkraan welke er voor zorgt dat je koud,warm en kokend water uit dezelfde kraan kunt tappen.

Daarnaast kun je tegenwoordig naast kokend water ook al gekoeld en bruisend water uit dezelfde kraan halen. Wanneer je deze uitbreidingen wil kun je kiezen voor een 4in1 of 5in1 kraan.

Alle kokendwaterkranen zijn verkrijgbaar in meerdere finishes en modellen. Zo zijn er vierkante en ronde modellen en kun je tegenwoordig kiezen uit meerdere kleuren zoals chrome, zwart, brushed metal en goud of brons.

Wat zijn de verdere voordelen van een kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan biedt meerdere voordelen bij plaatsing in jouw keuken. Zo kun je met een kokendwaterkraan aanzienlijk besparen op energie doordat het systeem vaak minder energie verbruikt dan de combinatie van een waterkoker en de kookplaat voor het koken. Ook verspil je vaak minder water doordat je precies de hoeveelheid water gebruikt die je nodig hebt waardoor je niet onnodig te veel water kookt.

Naast besparen is een kokendwaterkraan ook erg veilig. De kraan is namelijk beveiligd met een druk en draaiknop waardoor je nooit zomaar kokend water kan tappen uit de kraan. Hierdoor kunnen kinderen de kraan nooit zomaar activeren.