Energie Management Specialisten
Image default
Dienstverlening

Hoe kun je het best energie besparen?

Iedereen zou natuurlijk stroom willen besparen, het is namelijk beter voor het milieu en voor de portemonnee. Ondanks dat veel mensen het wel willen doen ze het toch niet, dit komt vaak ook doordat mensen niet weten hoe ze stroom moeten besparen. Best raar eigenlijk want besparen op stroom is helemaal niet zo moeilijk, je moet er alleen iets meer moeite voor doen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de apparaten die je aan hebt staan en of het wel nodig is als die aan staan. Door apparaten die niet nodig zijn uit te zetten bespaar je namelijk al stroom.Hieronder lees je de beste tips hoe je kunt besparen op stroom.

Koop apparaten met energielabel A

Het is verplicht dat alle elektrische apparaten een energielabel hebben, dit label geeft aan hoe energiezuinig een apparaat is. A is het meest zuinig en G het minst, het is dus het beste om voor een apparaat de kiezen die het dichtst bij de A zit, het beste is natuurlijk om voor een apparaat met energielabel A te gaan. Deze apparaten zijn in de aanschaf duurder maar zijn op de lange termijn helemaal niet duurder omdat je niet zoveel hoeft te betalen voor de stroom.

Ga voor andere lampen

Er gaat dagelijks veel stroom naar licht, al helemaal in de wintermaanden. Het is dus heel makkelijk om stroom te besparen op licht. Er is tussen lampen namelijk een groot verschil op energieverbruik. De goedkopere lampen zijn de gloei- en halogeenlampen, deze lampen zijn totaal niet energiezuinig. Je kunt deze lampen dus beter vervangen voor led- en spaarlampen, deze lampen zijn wat duurder in de aanschaf maar verbruiken veel minder energie. Hier ga je dan ook zien dat je op de lange termijn helemaal niet zo veel meer betaald, je kunt zelfs goedkoper uit zijn.