Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Wat doe je bij een stroomstoring?

Een stroomstoring legt je bedrijf enige tijd (deels) plat, en kan in sommige gevallen zelfs voor schade zorgen. Je wil de storing dus zo snel mogelijk opgelost hebben. Het is daarom ook dat wij je aanraden om zo snel mogelijk Elektricien Leiden te bellen. Zij gaan namelijk zo snel mogelijk op zoek naar de oorzaak van het probleem, en lossen het vervolgens op. Maar wat kan je eigenlijk zelf doen in een stroomstoring? En wat moet je dan eigenlijk juist weer niet doen en dus aan de elektricien overlaten? Wij vertellen het je!

Wat je wel zelf kan doen

Je kan zelf een beginnend onderzoek naar de oorzaak van het probleem beginnen. Neem namelijk eerst contact op met je buren en de netbeheerder. Als je buren ook geen stroom hebben en/of de netbeheerder meldt dat er een storing is is de kans groot dat het probleem niet bij jou ligt. Je kan dan eigenlijk niet veel anders doen dan wachten tot het probleem is opgelost. Er zijn ook een paar kleine dingen die zelf kan doen. Als een stop is gesprongen of de aardlekschakelaar is omgegaan en je weet waarom dit zo was en je hebt het probleem opgelost kan je zelf de stop vervangen of de aardlekschakelaar omhalen.

Wat je juist niet moet doen

Hoewel er een aantal dingen zijn die je zelf kan doen zijn er toch echt een paar dingen die je beter aan een elektricien over kan laten. Er staat namelijk 220 volt op ons lichtnet, en dat kan best wel wat schade veroorzaken. Als er een stop is gesprongen of de aardlekschakelaar is omgegaan en je geen idee hebt waarom dit zo is kan je beter een elektricien je lichtnet na laten gaan. Ook als er rook is of een brandlucht te ruiken is is er waarschijnlijk iets serieus aan de hand, dan moet je helemaal niet zelf aan de gang gaan.