Energie Management Specialisten
Image default
Energie

Laat uw gietaluminium product vervaardigen door deze specialist

Perla AluCast is een aluminiumgieterij die al sinds 1994 gespecialiseerd is in aluminium gieten. Ze produceren kwalitatief hoogwaardige gietstukken tegen concurrerende prijzen. Dit doen ze niet alleen voor klanten in Nederland, maar ook voor een breed klantennetwerk in Europa. Ze hebben zelfs fabrieken in India en China waar het gietaluminium vervaardigd wordt. Ze houden de lijnen kort en staan voor een persoonlijke aanpak. U kunt rekenen op een uitstekende dienstverlening en hoge kwaliteit. Wat wilt u nog meer?

De werkwijze van aluminium gieten

Voor het vervaardigen van gietaluminium gebruiken de specialisten van Perla AluCast verschillende technieken. Hierbij maken ze gebruik van diverse soorten matrijzen. Gesmolten aluminium wordt in de metalen matrijs gegoten of gespoten. Door de gekozen matrijs wordt uiteindelijk de vorm bepaald van het product. Wanneer het gietaluminium product uit de matrijs komt, wordt het product netjes afgewerkt. Dit betekent dat het product vakkundig wordt ontbraamd en ontluchtingen en aangietingen worden verwijderd. Indien nodig wordt het product daarna gelast, zodat u een artikel op maat krijgt.  

Verschillende technieken voor aluminium gieten

Bij het gieten van aluminium maakt deze specialist gebruik van verschillende soorten technieken: coquille gieten, lagedruk gieten en hogedruk- of spuitgieten. Op basis van het soort product dat u aluminium wilt laten gieten, wordt er bepaald welke techniek het meest geschikt is. Hierbij wordt er rekening gehouden met de verschillende gieteigenschappen die een rol kunnen spelen tijdens het gietproces.

Neem contact op en stel uw vragen

Wilt u meer informatie over het laten produceren van een gietaluminium product of het gieten van aluminium? Bekijk dan eens de website van Perla AluCast. Hier vindt u een uitgebreide uitleg over het gietproces en de verschillende opties die u als klant heeft. Op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken. Heeft u vragen of wilt u advies? Dan kunt u het best contact opnemen met de specialisten van dit bedrijf. Ze zijn zowel telefonisch als via e-mail te bereiken.