Energie Management Specialisten
Image default
Industrie

Het belang van energieneutraal bouwen

Energieneutraal Bouwen

Het zal de eigenaren van een relatief recent gebouwde woning niet onbekend voorkomen: energieneutraal bouwen. Zoals in de gehele samenleving kan worden opgemerkt, is er ook in de woningbouw een trend te ontdekken waarbij er steeds meer gekeken wordt naar de effecten van hetgeen er geproduceerd en gebouwd wordt op het milieu. Vanuit het perspectief van duurzaamheid bekeken worden woningen steeds vaker gebouwd op een meer milieuverantwoorde wijze.

Hierbij wordt er zowel bij de bouw, als ook in de te realiseren woning zelf rekening gehouden met energieneutraliteit. Hierbij kan gedacht worden aan het aanbrengen van voorzieningen voor het zelfstandig opwekken van energie, maar ook aan het realiseren van goede isolatie in de gehele woning.

 

Voordelen van Energieneutraal Bouwen

Het bouwen van een energieneutrale woning heeft veel voordelen. Het begint uiteraard bij het feit dat u een verantwoorde en bewuste keuze maakt om met de bouw van uw woning het milieu en de leefomgeving niet onnodig aan te tasten. Daar waar mogelijk, kiest u met uw hart voor de optie die (het meest) energieneutraal is. Hoewel in de aanleg en aanschaf de kosten mogelijk wat hoger lijken te zijn dan bij een reguliere bouwwijze, heeft duurzaam bouwen kostenvoordelen op de langere termijn.

Zo geeft u, wanneer u zelf energie kan opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen, stukken minder uit aan energiekosten dan wanneer u volledig afhankelijk bent van bijvoorbeeld gas. Energieneutraal uw woning realiseren legt u tal van dit soort keuzes voor die tezamen maken dat uw huis na oplevering met recht energieneutraal mag heten.

 

Interesse in Energieneutraal bouwen?

Wanneer u plannen heeft voor het (laten) realiseren van een of meerdere woningen laat u dan eens vrijblijvend adviseren door een van onze ervaren adviseurs! In een gesprek met een van de experts op het gebied van energieneutraal bouwen worden alle mogelijkheden besproken!